Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ajutor pentru sinistraţi – Să dovedim că suntem oameni!

Iarna i-a învins! Oamenii au pierdut lupta cu zăpada. Au rămas blocaţi în localităţile lor şi au nevoie de ajutor. Oricine poate fi în această situaţie, aşa că trebuie să ne gândim la nevoile pe care le au şi să le întindem o mână de ajutor.

l Ploieştenii sunt solidari cu cei aproximativ 90.000 de sinistraţi din Buzău şi Vrancea, grav afectaţi de căderile masive de zăpadă, aşa că au dat curs invitaţiei primăriei oraşului de a se strânge alimente. În doar 24 de ore de la deschiderea centrelor de colectare, amplasate în oraş, au fost strânse aproximativ 1.300 de kilograme de alimente neperisabile: apă, ulei, făina, zahăr, orez, conserve, paste făinoase, mălai şi biscuiţi. Alimentele au fost aduse atât de persoanele fizice, cât şi juridice. Acţiunea va dura o săptămână, iar în această perioadă alimentele vor fi depozitate la Cantina de Ajutor Social din Ploieşti. Întreaga cantitate de alimente neperisabile va fi transportată la persoanele sinistrate.
l Prefectura Prahova a dispus trimiterea unui transport de 15 tone de alimente neperisabile (paste făinoase, conserve, ulei, făină), apă îmbuteliată şi 2.500 de pâini, către locuitorii din Boldeşti-Grădiştea. Un transport asemănător, la care se adaugă zece metri cubi de lemne de foc necesare încălzirii şcolilor, era programat să plece ieri, către comuna Sălciile.
l Trei maşini de teren încărcate cu provizii, au pornit luni din Vălenii de Munte spre sinistraţii greu încercaţi de natură zilele acestea, ca urmare a unei campanii iniţiate de către deputatul Mihai Apostolache. În mai puţin de 24 de ore, s-a reuşit strângerea câtorva sute de kilograme de alimente. Acţiunea de colectare şi livrare va continua.
l Jandarmii din Prahova s-au organizat la nivelul tuturor unităţilor, deschizând, încă de sâmbătă, cinci centre de colectare: două în Ploieşti şi câte unul în Mizil, Vălenii de Munte şi Câmpina.
„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova a avut iniţiativa de a deschide un centru de colectare a bunurilor pentru persoanele aflate în nevoie din zonele calamitate. Este cineva mereu aici pentru a primi bunurile. Cantitatea nu este limitată şi nici o durată în timp nu este stabilită, pentru că totul depinde de vreme”, a declarat comandantul Detaşamentului de Jandarmi Câmpina, Mr. Cornel Lascu. „La Unitatea de Jandarmi din Câmpina există un punct de colectare, unde pot fi aduse alimente neperisabile – făină, ulei, zahăr, pâine – dar şi pături”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Oricând  puteţi merge la Jandarmeria din Câmpina, în strada Nicolae Bălcescu, acolo unde cineva este permanent şi vă primeşte ajutorul, oricât ar fi de mic. Mariana BADEA; Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co