Social

Ajutoare pentru sinistraţi – Oameni pentru oameni

„Dăruind vei dobândi!”

„Dăruind vei dobândi!” Sub acest slogan, redacţia revistei on-line, „Totpal’s Daily News”, împreună cu Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din cartierul Cumpătu Sinaia, au pornit o campanie de strângere de ajutoare şi donaţii pentru oamenii greu încercaţi de infernul alb. În acest scop au fost deschise două puncte de colectare, unul la biserica din Cumpătu, iar celălalt la Agenţia Imobiliară Mervani Invest, de pe Bulevardul Ferdinand nr. 16 A. Cei doi implicaţi în acest proiect, preotul Benone Tănase şi Mihai Totpal, speră ca tot mai mulţi oameni să vină alături de ei şi să aducă o rază de speranţă în sufletele oamenilor greu încercaţi.  „Încercăm şi noi să facem ceva şi când spun noi, mă refer la noi toţi. Încercăm ca din puţinul pe care îl avem, să punem şi noi ceva deoparte pentru acei oameni cu adevărat necăjiţi şi distruşi. Dacă ne uităm atent în ochii lor, vedem că nu şi-au pierdut speranţa, pentru că ştiu că cei din jurul lor sunt oameni harnici şi care nu ii lasă pe semenii lor, pe fraţii lor la greu. Din cât poate să dea fiecare, vom încerca să strângem ce au nevoie, în special alimente. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi, pentru a face un bine oamenilor aflaţi în nevoie”, a spus preotul Benone Tănase.
„Aşa cum au făcut foarte mulţi români şi noi am început o campanie de strângere de ajutoare şi donaţii pentru oamenii care suferă din cauza zăpezii masive căzute în unele zone. Facem un apel către toţi oamenii cu suflet, cărora le pasă de semenii lor, să vină alături de noi, pentru ca împreună să reuşim să-i ajutăm pe cei aflaţi în necaz”, a spus Mihai Totpal.
Centrele de colectare vor fi deschise zilnic, după următorul program: la biserica din Cumpătu, de luni până vineri între orele 16:00-18:00, sâmbăta de la 10:00-13:00 şi duminica de la 08:00 la 13:00, iar la Agenţia Mervani, de luni până vineri, între 09:00-16:00.
Cei care nu pot transporta donaţiile la centrele de colectare pot face programări de ridicare a acestora la numărul de telefon 0744.855.046.
Sunt aşteptate donaţii în alimente şi lucruri de strictă necesitate, iar pentru cei care doresc să contribuie financiar o pot face prin donaţii băneşti în conturile deschise special.
Raiffeisen Bank S.A. – Agenţia Sinaia
Cont RON (lei) – RO47RZBR0000060014350115
Cont EURO – RO63RZBR0000060014350118
COD SWIFT – RZBRROBU
Titular cont:  Benone Tănase, Totpal Mihai Mircea
Toate donaţiile şi ajutoarele se vor primi pe baza unui borderou de predare-primire, iar contribuţiile financiare vor fi evidenţiate cu documente justificative. La sfârşitul campaniei organizatorii vor face dovada distribuirii în totalitate a ajutoarelor către persoanele afectate.
Claudia BÎRLĂ
Ajutor din partea Casei Regale

Oamenii din mai multe judeţe din sud-estul ţării au primit iarna ca pe un coşmar. Aceştia au rămas blocaţi în case mai bine de o săptămână şi au tremurat de frig pentru că le-a fost imposibil să mai ajungă la lemnele pentru foc cu care erau aprovizionaţi. Regele Mihai nu a rămas indiferent la situaţia delicată a atâtor familii şi a trimis camioane cu lemne de pe domeniile pe care le are în Prahova. „Suntem români responsabili, sensibili la greutăţile pe care le vedem cu toţii şi dorim să fim alături de oamenii care au nevoie. Regele Mihai este cel care a iniţiat această acţiune şi MApN este alături de noi”, a declarat directorul Casei Regale, Ion Tucă. Copacii din pădurile de la Valea Doftanei au fost pregătiţi pentru judeţele grav afectate de viscol şi zăpadă. „Suntem colaboratori vechi ai Casei Regale şi am mai avut acţiuni de acest gen, în care am sprijinit populaţia. Am pregătit lemn de fag, a fost procesat şi va fi încărcat în camioane”, a spus Lucian Costea. Aproximativ 200mc de lemne din pădurile pe care Casa Regală le are la Valea Doftanei au fost încărcaţi în nouă camioane ale Ministerului Apărării Naţionale. Acestea au avut ca destinaţie 11 localităţi din judeţul Ialomiţa. Pentru cei afectaţi de vreme contează orice ajutor. Alimentele sunt o binefacere pentru ei iar Casa Regală nu a rămas indiferentă. Îi ajută să supravieţuiască frigului. 22 de militari au asigurat transportul lemnelor pentru oamenii a căror viaţă este în pericol. Camioanele au ajuns la familiile care nu mai trăiesc decât cu speranţa…
Diana ROMAN

Ajutoare alimentare pentru sinistraţii din Sălciile şi Boldeşti-Grădiştea

Impresionaţi de drama oamenilor afectaţi de ninsorile abundente, consilierii locali din Buşteni au hotărât alocarea sumei de 60.000 lei din fondurile de rezervă ale oraşului, pentru sinistraţii din Prahova. Au fost achiziţionate 7000 de conserve, 2 tone de zahăr, 2000 litri de ulei, pâine, cornuri, apă şi sucuri, care au plecat spre oamenii greu încercaţi din Sălciile şi Boldeşti-Grădiştea. Trei camioane militare de la unitatea Vânători de Munte din Predeal, împreună cu echipe de la Salvamont Buşteni, au dus 12 tone de alimente în comunele sinistrate. Convoiul umanitar a fost însoţit de primarul Emanoil Savin şi de prefectul de Prahova, Adrian Dobre. În total, 1000 de pachete cu alimente şi bunuri de strictă necesitate au fost împărţite oamenilor afectaţi de furia naturii. Gestul este unul obişnuit pentru autorităţile din Buşteni, care au întins o mână de ajutor de fiecare dată oamenilor aflaţi în nevoie. Primarul Emanoil Savin a ţinut să mulţumească celor care i-au fost alături în aceste campanii umanitare.” Vreau să le mulţumesc celor care au contribuit la această acţiune umanitară, pentru că trebuie să fim întotdeauna solidari cu persoanele aflate în dificultate”, a spus Emanoil Savin.
C. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co