Social

Mulţi şomeri în această perioadă

Statisticile arată că procentul şomerilor nu este în scădere. În zona Câmpinei, din păcate, nici persoanele care au studii superioare nu prea îşi găsesc o slujbă, angajatorii preferând alt gen de forţă de muncă.

E perioadă de iarnă şi, în mod normal, se înregistrează un număr mai mic de locuri de muncă.
Dintre localităţile de pe Valea Prahovei, Sinaia stă cel mai bine la acest capitol. Fiind vorba de turism, în această staţiune se înregistrează cel mai mic procent al şomerilor.
„Dacă vorbim strict de municipiul Câmpina, rata de şomeri este de 3%. Avem şi variaţii în zonele din împrejurimi, oscilează această rată undeva în jur de 3%, culminând cu un 5% la Şotrile.
La Sinaia avem rata mică, de 2,9%, ca să vorbim despre extreme”, a declarat şeful Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Câmpina Liliana Vasile
Domeniul construcţiilor este unul dintre acela care nu merge în această perioadă.
Abia în luna martie se aşteaptă noi posturi pentru specialişti. „Ianuarie şi februarie vor fi asemănătoare, urmând ca în martie piaţa locurilor de muncă să înceapă să se mişte puţin”, a explicat Liliana Vasile.

E greu şi cu studii superioare
Numărul locurilor de muncă este mai mic în această perioadă la ALOFM Câmpina şi, din păcate, angajatorii nu sunt foarte interesaţi de persoanele cu studii superioare.
Accentul se pune pe muncitorii calificaţi.
„Putem aminti, pentru studii superioare, ingineri constructori şi ingineri automatişti. De asemenea, se caută operator CNC. Ca să trecem la muncitori calificaţi, putem vorbi de bucătar, cameristă, faianţar, femeie de serviciu, spălător vehicule…”, a spus şeful ALOFM Câmpina, Liliana Vasile.
Cam acestea sunt locurile de muncă pentru luna ianuarie şi perioada următoare. Important este ca şomerii să dobândească cât mai multe calificări, pentru a se angaja mai uşor.
Cursurile de calificare şi recalificare vor fi organizate şi în acest an.
“E începutul anului şi încă nu pot să vă spun ce fel de cursuri vom desfăşura şi cât de curând va fi acest lucru, pentru că aşteptăm votarea bugetului şi Agenţia Naţională să repartizeze agenţiilor judeţene sumele respective, pentru că aceste cursuri sunt gratuite pentru şomeri, sunt suportate din bugetul asigurărilor de şomaj. Plata lectorilor, chiriile sălilor se fac din acest buget”, a explicat Liliana Vasile.
Persoanele interesate nu pot face cursuri de calificare şi recalificare în paralel.
Acestea au dreptul la un singur curs, în şase luni, dacă vor, bineînţeles, să beneficieze de gratuitate.
Altfel, orice persoană poate urma contra cost oricâte cursuri de calificare doreşte. Diana ROMAN

Locuri de muncă vacante ALOFM Câmpina –
10 ianuarie 2012

– asistent medical principal
– bucătar
– cameristă
– casier staţie PECO
– faianţar
– femeie de serviciu
– îngrijitoare curăţenie
– instalator
– kinetoterapeut
– montator placaje interior-exterior
– ospătar
– recepţioner
– spălător auto
– spălător vase mari (lucrător în bucătărie)
– stivuitorist
– vulcanizator auto
– zugrav

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co