Actualitate

Afaceri ilicite cu grâu

Evaziune fiscală cu grâu, în valoare de peste 300.000 de lei. Acesta este  motivul peentru care un cetăţean turc a intrat in vizorul polițiștilor prahoveni.

Cetățeanul turc este administrator al unei societăţi comerciale din Ploieşti și este acum  suspectat că a achiziţionat şi procesat grâu la punctul de lucru din comuna Bucov, fără să evidenţieze veniturile în contabilitate. În această afacere, turcul a mai fost ajutat de un prieten.
“În fapt, suspectul, în perioada iunie 2006 – iunie 2007, împreună cu o altă persoană, a procesat 933 tone de grâu la punctul de lucru din comuna Bucov al societăţii comerciale administrată de cei doi, făina şi tărâţele rezultate fiind comercializate fără înregistrarea veniturilor în contabilitate, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova”, inspectorul Daniel Radu.
Totodată, acesta a achiziţionat, fără documente legale, 1.052 de tone de grâu care, de asemenea, au fost procesate şi valorificate fără înregistrarea veniturilor. În acest mod, prejudiciul adus bugetului statului, prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, este de 318.464 de lei.
Deocamdată, turcul nu are voie să părăsească țara pentru 30 de zile, fiind acuzat de evaziune fiscală.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co