Economic

Actualitatea economică

Autostrada Moara Vlăsiei – Ploieşti a rămas fără constructor

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, luni, în cadrul unui forum, că va fi reziliat contractul pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti deoarece constructorii au părăsit şantierul şi au solicitat o creştere de preţ de 47%. “Astăzi (luni, n.r.) va fi reziliat contractul pentru tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, constructorii fiind notificaţi. Motivele pentru care am solicitat rezilierea contractului: constructorii au părăsit şantierul şi au solicitat o creştere de preţ de 47%. Vom avea noi constructori pentru acest tronson de autostradă în luna august. Pentru ambele contracte, Cernavodă-Medgidia şi Moara Vlăsiei-Ploieşti vom avea în august noi constructori”, a spus Boagiu. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a transmis luni Asocierii dintre firmele SC Spedition UMB SRL, SC Pa&Co International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Tehnostrade SRL o notificare de reziliere a Contractului de Proiectare şi Execuţie a Autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Bucureşti-Ploieşti, km 19+500 – km 62+000, având în vedere că Antreprenorul a abandonat lucrările de construcţie la autostradă pe sectorul cuprins între km 46+500 şi km 48+200, fapt ce încalcă grav prevederile contractuale, se arată într-un comunicat al CNADNR. Antreprenorul nu a mai executat lucrări pe sectorul de drum în cauză de mai bine de 16 luni, demobilizând resursele necesare.

100 de maşini la preţuri speciale oferite de BCR Leasing IFN

BCR Leasing IFN a lansat o ofertă promoţională pentru 100 de autoturisme şi vehicule comerciale aflate în parcul său de vehicule recuperate, prin care clienţii beneficiază de o reducere de 15% din preţul de vânzare, ceea ce înseamnă că viitorii clienţi se vor bucura de discount-uri cuprinse între 288 şi 3.456 euro. Promoţia este valabilă pentru cererile de cumpărare depuse în perioada 14 aprilie – 10 iunie a.c. Vehiculele incluse în promoţie aparţin celor mai importante mărci de pe piaţa românească, au garanţia unor kilometri reali, sunt expertizate de evaluatori ANEVAR, sunt înmatriculate, iar procentul de reducere se aplică faţă de preţul recomandat şi cotaţia pieţei. Vehiculele pot fi achiziţionate de persoane fizice sau juridice, prin toate sistemele de plată: cash, leasing sau credit.

Management privat la unele societăţi din subordinea Ministerului Economiei

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a anunţat că va publica, în această săptămână, anunţul de licitaţie pentru privatizarea managementului la un sfert din companiile aflate în subordinea sa, fără a nominaliza aceste companii.  MECMA a derulat mai multe proiecte de evaluare asupra impactului privatizării managementului, iar în urmă cu câteva zile s-a încheiat şi evaluarea „Functional Review” efectuată de Banca Mondială la Ministerul Economiei, care, de asemenea, recomandă implementarea măsurilor pentru privatizarea managementului la unele companii aflate în subordinea ministerului. Totodată, în prezent se derulează ultimele evaluări pentru stabilirea exactă a companiilor care vor intra în acest program.

Contribuţiile sociale se reduc cu 2%

Contribuţiile sociale vor fi reduse cu două puncte în partea a doua a acestui an, în schimb cota unică de impozitare şi taxa pe valoarea adăugată vor fi menţinute la actualul nivel şi în următorii trei ani, veniturile bugetare fiind deja calculate până în 2014 inclusiv în raport cu actualele valori. “În anii următori, se va putea lua în consideraţie problema revizuirii TVA şi ulterior a cotei unice, având în vedere competiţia fiscală regională extrem de dură, dar aceasta nu este o viziune care se poate materializa în anul 2011”, se arată într-un document al Ministerului Finanţelor obşinut de Mediafax.
Rubrică realizată de www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co