Imobiliare Valea Prahovei
Economic

Actualitatea economică

Vom putea avea mai multe locuri de muncă

Noul Cod al Muncii înăspreşte sancţiunile la adresa angajatorilor care au mulţi angajaţi la negru. Sancţiunile pot merge până la 2 ani de închisoare. “Am triplat amenzile pentru cei care lucrează cu munca la negru şi am detaliat prevederea sancţiunii penale pentru cei care peste un anumit număr de angajaţi la negru ar utiliza această formă ilegală, mergând cu amendă penală sau închisoarea de la 1 la 2 ani”, a spus premierul Emil Boc. De asemenea, premierul a menţionat că şi cel care munceşte la negru va putea fi amendat, “pentru a nu mai fi încurajat să muncească la negru”. Pe de altă parte, premierul a lăudat efectele introducerii noului Cod al Muncii. “Va fi o reformă care inclusiv la nivel mental va schimba tot ce este în România în momentul de faţă, cei care muncesc vor fi cu adevărat răsplătiţi, oamenii îşi vor găsi mai uşor locuri de muncă. Pentru că în ultimă instanţă asta este sarcina unui Guvern, să dea posibilitatea oamenilor să aibă cât mai multe locuri de muncă”, a subliniat el.
Carburanţii s-ar putea scumpi cu 30%!

La finele săptămânii trecute, principalele companii petroliere au mărit preţul carburanţilor vânduţi la pompă cu până la 9 bani/litru. Motivul oficial îl reprezintă conflictele sociale şi politice din Orientul Mijlociu şi din Africa de Nord, care au dus la creşterea cotaţiei petrolului până la un nivel record. Cel mai ridicat nivel a fost atins marţi, 22 februarie, când preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa londoneză, a atins 120 de dolari pe baril, nivelul maxim al ultimilor doi ani şi jumătate. Lucrurile nu se vor opri însă aici în cazul în care barilul de petrol va continua să urce, avertizează Constantin Tampiza reprezentantul preşedintelui LukOil Moscova în România. “Carburanţii se vor scumpi cu 30% faţă de momentul actual dacă barilul de ţiţei va depăşi nivelul de 150 de dolari”, a declarat Tampiza.

Instalaţiile Petrotel Lukoil au fost repornite

Vineri, la Rafinăria Petrotel-Lukoil au început pregătirile pentru pornirea instalaţiilor tehnologice care au fost în revizie planificată pentru realizarea inspecţiilor tehnice periodice, începând cu data de 12 februarie. Pregătirea instalaţiilor pentru pornire şi intrarea în parametrii nominali de funcţionare s-a realizat, conform procedurilor şi instrucţiunilor de lucru specifice fiecărei instalaţii, cuprinse în regulamentele de funcţionare. Acestea au fost întocmite pe baza Cărţilor de Operare elaborate de proiectanţii şi licenţiatorii proceselor, fiind similare instalaţiilor de acelaşi tip din ţările europene.

Profit record pentru Petrom

Producătorul de ţiţei şi gaze Petrom, cea mai mare companie din România, a înregistrat anul trecut un profit net record, de 2,19 miliarde lei, în creştere cu 163% faţă de rezultatul din 2009, de 833 milioane lei. De asemenea, vânzările înregistrate în 2010 se ridică la 18,616 miliarde lei, fiind mai mari cu 16% faţă de cele din anul anterior, de 16,09 miliarde lei. Reprezentanţii companiei spun că rezultatele din 2010 reflectă preţul mai mare la ţiţei şi îmbunătăţirile semnificative ale eficienţei operaţionale în Rafinare şi Marketing (R&M).

RCS&RDS vrea
să cumpere UPC!

Operatorul de telecomunicaţii RCS&RDS, controlat de omul de afaceri din Oradea Zoltan Teszari, este la un pas de a-şi cumpăra rivalul UPC, fostul Astral, cu care se bate de peste 15 ani pe piaţa de cablu într-o tranzacţie care s-ar ridica în jurul a 300 de milioane de dolari. Conform unor surse de pe piaţă, Teszari – care deţine 43% din RCS&RDS – este în proces de selecţie a băncii de investiţie care trebuie să-i asigure finanţarea pentru această tranzacţie care dacă s-ar realiza, ar schimba fundamental toată piaţa telecom românească, care este extrem de fragmentată şi cu o concurenţă acerbă. Dacă cei doi rivali s-ar uni, s-ar naşte un „monstru” pe piaţa românească cu aproape patru milioane de clienţi numai pe segmentul de televiziune, 1,7 milioane de clienţi pe telefonie fixă, 1,4 pe telefonie mobilă şi 1,4 pe internet fix.
Rubrică realizată de www.prahovabusiness.ro

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co