Actualitate

Acolo, unde şi împăratul merge pe jos!

IMG_3608Dacă vi se întâmplă cumva să vă aflaţi în Ploieşti, în piaţa din zona de nord şi… nevoia vă îndeamnă să vă îndreptaţi către WC-urile de aici, atunci vă sfătuim să renunţaţi.
De ce? Pentru că mizeria care vă întâmpină în acest loc vă va convinge cu uşurinţă să faceţi cale întoarsă. Nimeni nu ştie cui aparţine acest WC, nimeni nu percepe vreo taxă, nimeni nu-l îngrijeşte.
Să fi avut şi zile mai bune WC-ul cu pricina? Probabil, numai că, în ziua de joi, 27 august, acest loc nu era decât un veritabil focar de infecţie şi prilej de neaoşe înjurături ale celor ce doreau să-l folosească. Se spune că gradul de civilizaţie al unui popor se cunoaşte după cantitatea de apă, săpun şi, de ce nu, hârtie igienică, pe care o consumă. În privinţa WC-ului în cauză, poţi veni cu tot ce trebuie după tine, numai că nu ai unde să-ţi foloseşti elementarele produse ale civilizaţiei.
Oare cum se descurcă negustorii de fructe şi legume, împreună cu toţi ceilalţi lucrători din complexul comercial, care sunt nevoiţi să stea câte o zi întreagă pentru a-şi vinde mărfurile? Unde se spală pe mâini, „după”, cei ce pun mâna pe produse, ca să ţi le cântărească şi să ţi le aşeze în traistă? N-ar fi de mirare, dacă şi-ar face cumpărăturile din acest loc şi cei îndreptăţiţi să ia măsurile care se cuvin, faţă de aspectul impropriu al acestui WC: funcţionarii primăriei şi ai direcţiei de sănătate publică.
Carmen Negreu

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co