Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Abandonaţi de autorităţile sinăiene

Cartierul Cumpătu din Sinaia a fost uitat de autorităţile locale. Aşa cred turiştii care ajung să-şi petreacă sejurul la pensiunile situate aici sau care merg să viziteze Casa Memorială George Enescu. Din păcate, peisajul superb intră în contrast cu străzile prăfuite, plin de de gropi şi noroaie.

Şoferii trec printr-un adevărat chin atunci când trebuie să circule pe aceste străzi. Nici pietonii nu sunt mai privilegiaţi. Să-ţi cari bagajele pe drum este o adevărată aventură. În plus, în afară de mulţi nervi, te mai alegi cu ceva: praful care se ridică după ce trece un autoturism sau la fiecare adiere de vânt. Şi dacă aveţi impresia că numai intrarea din cartier arată rău, v-aţi înşelat. Drumul de acces către Zamora nu este asfaltat şi după fiecare ploaie se formează cratere. „Totul este distrus. De ani de zile venim aici în fiecare vară şi iarnă, iar drumurile sunt aceleaşi. Eu cred că Primăria Sinaia a uitat de acest cartier, altfel nu-mi expic de ce a ajuns în această stare. Sunt foarte multe unităţi de cazare aici, însă până ajungi la ele trebuie să dai în gropi sau să te umplii de mizerie. Nici nu poţi să faci o plimbare pe jos, deoarece inhalezi mult praf. În plus, de la George Enescu (muzeu – n.r.) şi până sus, în poligon, e dezastru. Urât din partea celor care ar trebui să se îngrijească de aspectul acestei staţiuni”, a spus Ioan Iancu.

Lună de miere prăfuită
Un cuplu de proaspăt căsătoriţi au venit din Galaţi la Sinaia pentru a-şi petrece luna de miere. Au rezervat camere la o pensiune luxoasă din cartierul Cumpătu, însă cum au ajuns în zonă au fost indignaţi. Nu le-a venit să creadă că îşi vor petrece una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii într-un loc care arată ca după bombardament. „Am ales Sinaia pentru că ştiam că este un oraş care arată foarte bine, dar nu cred că am luat o decizie tocmai bună. Nu mă aşteptam să dau peste aşa ceva. Este urât, foarte urât. Am hotărât cu soţia să mergem pe jos de la gară şi până la pensiune ca să ne mai plimbăm. Din păcate mi-am distrus roţile de la bagaj, iar noi trebuie să facem urgent un duş pentru că ne-am umplut de praf”, a spus Alexandru Horia. Dacă turiştii vin şi pleacă, localnicii trebuie să îndure zilnic neglijenţa autorităţilor. Mulţi spun că au făcut nenumărate sesizări la Primărie şi au mers în audienţă la conducerea oraşului, însă spun că sunt slabe speranţe ca acest cartier să fie modernizat în curând. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co