Administratie

A venit vremea reducerilor pe toate planurile

Reducerea numărului de personal din administrația publică nu este singura problemă cu care se confruntă persoanele aflate la conducerea primăriilor din județ, sau în fruntea Prefecturii Prahova. În instituții, rația de carburant e tot mai mică și bicicletele revin în actualitate.

În urma măsurilor de redresare a economiei adoptate de guvernanți, instituțiile statului trebuie să strângă tare de tot cureaua.
De luna aceasta, funcționarii publici vor avea salariile diminuate cu 25%, iar șefii lor vor trebui să facă economii la tot ce se poate, pentru ca reducerile să ajungă la cel puțin 20%.
În plus, o parte dintre angajați va fi nevoită să-și facă bagajele.
Acest lucru nu se întâmplă, deocamdată, la Prefectura Prahova, care are alt regim, dar cele patru mașini vor trebui să consume mai puțin carburant.
“În primul rând a fost înjumătățită cota de benzină aferentă fiecărei mașini, și aici trebuie să găsim un sistem mult mai bun de a ne deplasa în teritoriu, astfel încât să reușim să ne încadrăm în această limită impusă, și la ora actuală se discută la nivelul furnizorilor de servicii și de bunuri, contractele respective”, a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre.
Probleme rezolvate pe două roți
La Primăria Râfov de exemplu, lucrurile sunt și mai complicate. Primarul vine, deja, de un an la birou cu mașina personală, în încercarea de a face economie, și tot cu aceasta face și drumurile necesare funcției pe care o îndeplinește. Acum, fie că vrea, fie că nu, va trebui să se restrângă și mai mult și cel mai tare regretă este că se va despărți de unii dintre angajați. “Trebuie să facem reduceri de personal, la Poliția Comunitară, din 15 trebuie să reducem la șase”, a spus primarul Mircea Chivu.
Cât despre carburanți… bicicletele sunt salvatoare.
“La carburanți avem reducere extraordinar de mare, cam 70% decât avem înainte. Vă dați seama, cu două mașini, cea a Poliției Comunitare și a Primăriei, trebuie să ne încadrăm în 300 de lei pe lună. E foarte greu, o să folosim cât de mult putem bicicletele pe care le avem în dotare și asta este soluția”, a mai spus Mircea Chivu.
La Primăria Ploieşti s-a redus consumul de carburant cu peste 50%, așa că acum acesta se situează sub 98 de litri. R. E. u

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co