Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A înflorit liliacul în Buşteni

Un localnic din oraşul Buşteni a rămas mut de uimire când a văzut că în curtea lui a înflorit… liliacul. Omul trăieşte de-o viaţă întreagă în staţiune şi este pentru prima dată când la sfârşitul lui noiembrie, pe zăpadă şi frig, are flori în grădină.

Liliacul sălbatic înfloreşte, în mod normal, o singură dată pe an, primăvara, însă Octavian Seceleanu a avut surpriza să vadă florile de două ori în acelaşi an. În afară de această floare, în curtea bărbatului, s-a păstrat intactă şi o varză roşie, deşi în ultimele zile a nins, iar temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius.
„Sunt cel mai fericit om, deoarece până acum nu a înflorit liliacul iarna. Pentru mine este o avere. Am 73 de ani şi nu am mai pomenit aşa ceva. Sunt surprins, mai ales că a nins şi nu a fost afectat de zăpadă”, a povestit Octavian Seceleanu.
Omul spune că se aşteaptă să fie vizitat de vecinii dornici să admire liliacul înflorit.
Localnicii care i-au trecut pragul nu-şi aduc aminte ca acest fenomen să se fi întâmplat în ultimii ani şi susţin că temperaturile ridicate de pe Valea Prahovei din ultimele săptămâni au favorizat apariţia florilor, care au rezistat foarte bine zăpezii şi frigului. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co