Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

A inceput scoala!

EDUCATIE INSEAMNA VIITOR!

Campania desfăşurată de postul VP-TV şi săptămânalul Valea Prahovei a avut succes. Persoane fizice, firme, dar şi instituţii publice au dat o mână de ajutor copiilor prezentaţi în reportajele noastre. La mijlocul săptămânii trecute, o bicicletă, un ghiozdan plin cu rechizite, o minge de baschet şi echipament sportiv au ajuns la Raluca Constantin, fetiţa de 12 ani din comuna Adunaţi, campioană la karate şi o elevă foarte bună, care îşi doreşte să ajungă poliţistă. Minunatul gest a fost făcut chiar de viitorii colegi, agenţii şi ofiţerii prahoveni. „Am aflat despre cazul acestei fetiţe, caz care ne-a sensibilizat, dintr-un reportaj de la postul dumneavoastră de televiziune (VP-TV – n.r.). Ca atare, organizaţiile poliţiştilor au pus mână de la mână şi am reuşit să strângem câţiva bănuţi, mulţi sau puţini, ca să o ajutăm pe Raluca. Ne-am gândit să-i cumpărăm o bicicletă, ca să ajungă mai uşor la şcoală, şi un minim de rechizite, un ghiozdănel… De asemenea, colegii noştri s-au gândit şi la educaţia ei fizică, ajutând-o cu un echipament sportiv”, a declarat ag.p. Raluca Brezeanu, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Prahova.

Susţinerea tuturor
Fetiţa a venit la Ploieşti însoţită de antrenorul său de karate şi s-au bucurat de o primire foarte frumoasă. Raluca a făcut poze cu poliţistele, echipată cu o caschetă împrumutată, care i-a plăcut foarte mult. Toate cadourile i-au fost încărcate într-o maşină care a dus-o acasă. Vizibil bucuroasă, fata a dovedit o mare modestie când a vorbit despre performanţele sale sportive şi şcolare. „La ultimul concurs, susţinut la Belgrad, am luat medalie de bronz. Acum mă antrenez pentru un concurs care va avea loc, în această toamnă, la Bucureşti. La Şcoală trec clasa a VI-a şi rezultatele la învăţătură sunt bune. Matematica este puţin mai grea, dar mă descurc…, am 10, 9, şi 8”, a spus Raluca Constantin.
Fata avea nevoie de toate lucrurile primite, pentru că familia ei nu trăieşte pe roze. „Ne descurcăm greu, doar tati lucrează. El este cărăuş, lucrează cu ziua”, a mai spus ea. Vizita printre oamenii legii l-a impresionat şi pe antrenorul micuţei. „Îmi place să îndrum sportivii, să lucrez în acest domeniu cu plăcere. Mi-a plăcut căldura cu care am fost întâmpinaţi aici, la IPJ Prahova, şi acest lucru ne determină să ne gândim mai mult la această profesie, care poate fi una foarte frumoasă”, a declarat antrenorul de karate Adrian Manea.

Mulţi alţii…
Ca Raluca sunt mulţi alţi copii în Prahova. O parte dintre ei v-a fost prezentată în reportajele noastre. Pentru aceştia, mai mulţi sponsori au pus mână de la mână şi au cumpărat toate cele necesare începutului de an şcolar. Ionuţ Profil este printre cei pentru care o astfel de zi putea fi una foarte tristă. Puştiul s-a gândit o vară întreagă la prima lui zi în clasa I, pentru că ştia că îşi va face prieteni, va învăţa multe lucruri şi va ocupa un loc printre boboci. Familia sa nu ştia cum să facă rost de bani pentru a-i cumpăra băiatului strictul necesar pentru această nouă etapă din viaţa lui. Toţi şi-au dorit ca micuţul să poată avea un viitor mai bun, însă din veniturile mici nu-i pot oferi prea multe. „Venitul nostru lunar este de 380 de lei. Toţi încercăm să ne descurcăm din pensia soţului. Cel mic merge în clasa I şi nu am cu ce să îl încalţ şi să îl îmbrac. Toate sunt scumpe, mai ales rechizitele. El este un copil foarte deştept şi sper să am cu ce să-l trimit la şcoală”, a povestit mama lui Ionuţ, Aurica Profil. Şapte suflete trăiesc dintr-o pensie mică, într-o cameră a unui bloc de locuinţe sociale din Sinaia, iar Ionuţ este cel mai tânăr membru al familiei. Băiatul trebuia să înceapă şcoala încă de anul trecut, însă s-a îmbolnăvit rău din cauza igrasiei şi a trebuit să rămână acasă. Acum s-a însănătoşit şi este pregătit să înveţe tainele scrisului şi ale cititului. „Vreau să învăţ. Nu vreau să-i dezamăgesc pe părinţi şi am de gând să mă fac bucătar, când voi fi mare. Vreau să îmi fac prieteni la clasă şi să mă înţeleg bine cu ei. Promit că o să iau note mari şi o să mă joc mai puţin, ca să am timp să învăţ”, a spus Ionuţ. Unul dintre copiii care au fost ajutaţi să înceapă şcoala aşa cum se cuvine.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co