Actualitate

A fost erou pentru o zi

Un taximetrist ploieştean a devenit erou pentru o zi, după ce, săptămâna trecută, a restituit unor clienţi uituci o borsetă în care aveau 100 de milioane de lei, acte, carduri, cheile de la casă şi telefoanele.

La câteva minute după ce taximetristul a condus clienţii la destinaţie, şi-a dat seama că în maşină avea o borsetă. Nu a stat pe gânduri, aşa că s-a întors şi le-a returnat banii şi actele pierdute. „I-am dus la destinaţie şi la un moment dat, am auzit prin staţie că se caută o borsetă. Cu foarte puţin înainte eu văzusem pe bancheta din spate o borsetă. M-am uitat şi am văzut mulţi bani, acte, chei. Ce mai … oamenii aveau totul în borseta aceea. Urma să se ducă la un magazin să-şi cumpere materiale pentru renovarea locuinţei. Nu am sta pe gânduri şi le-am dus oamenilor banii înapoi. Era normal să fac asta”, a declarat taximetristul Eugen Stoia.

Demn de laudă
Gestul taximetristului este cu atât mai generos cu cât acesta câştigă într-o lună de zile de muncă puţin peste minimul pe economie. El practică meseria de taximetrist de şapte ani de zile, la aceeaşi companie de taxiuri. „Nu mi-a trecut nicio clipă prin minte să păstrez banii, deşi eu muncesc pe un salariu modest. Dar nu erau ai mei şi trebuia să fac asta”, a mai adăugat Eugen Stoia.
Primăria Ploieşti a primit o scrisoare din partea unor taximetrişti care-şi lăudau colegul, aşa că s-a luat decizia de a-l felicita oficial. Eugen Stoia a  primit, săptămâna trecută, o diplomă de “Ploieştean cu care ne mândrim”, cartea Istoria Ploieştiului în date, un buchet de flori şi felicitările primarului Andrei Volosevici. „Mă bucur că ne putem mândri cu astfel de oameni oneşti. Primăria felicită acesta gest frumos şi, de altfel, unul de normalitate, cu o diplomă onorifică”, a declarat Andrei Volosevici. Edilul a hotărât ca, de acum înainte, cetăţenii merituoşi să fie recompensaţi cu diplome de „Ploieştean cu care ne mândrim”. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co