Actualitate

95 de infractori, victime ale campaniei europene “Plateste online in siguranta”

95 este numărul infractorilor specializați în comiterea de fraude și membri ai rețelelor infracționale din mediul online suspectați de comiterea unor fraude online care au căzut victime ale campaniei „Plăteşte online în siguranţă! – BuySafePaySafe”, derulată la nivel european.

În perioada 4-15 iunie 2018, la nivel european s-a derulat Operațiunea E-Commerce 2018, o acţiune comună a organismelor de aplicare a legii din 28 de state din Uniunea Europeană şi din afara acesteia.

În timpul operaţiunii au fost efectuate peste 200 de percheziții domiciliare şi identificate 20.000 de tranzacții frauduloase, au fost implicaţi peste 200 de parteneri privați şi confiscate mai multe categorii de bunuri: bani, droguri, carduri, dispozitive electronice.

Cei 95 de suspecți arestați au realizat tranzacții frauduloase cu carduri de credit compromise, prejudiciul estimat depăşind suma de opt milioane de euro. Acțiunea a fost coordonată de către Centrul European de Criminalitate Informatică (EC3) din cadrul Europol, cu sediul la Haga.

În urma rezultatelor obţinute, cele 28 de state participante au lansat în data de 19 iunie a.c. Campania de prevenire şi conştientizare asupra fraudelor pe internet BuySafePaySafe, la care s-a alăturat și țara noastră.

Astfel, Poliţia Română, prin Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, va promova pe teritoriul naţional, prin intermediul mediului on-line sau în cadrul unor întâlniri cu cetăţenii, mesajele campaniei, care au fost elaborate la nivelul EUROPOL, sub forma unor afişe şi a unor prezentări animate.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co