Administratie

500 de arbori plantaţi la Câmpina

Primăria Municipiului Câmpina a organizat, sâmbătă, o campanie de plantare de arbori, în parteneriat cu „echipele verzi” ale şcolilor şi grădiniţelor câmpinene.

Copacii din diferite specii au fost plantaţi cu ajutorul  elevilor şi angajaţilor Serei Primăriei Câmpina, atât în apropierea unităţilor de învăţământ, cât şi în curtea acestora.
„Pentru a planta 500 de arbori am implicat grădiniţele, şcolile generale şi liceele. I-am chemat pentru a creşte motivarea lor în a îngriji natura, în a îngriji arborii, astfel încât pe viitor să nu mai fie rupţi sau vandalizaţi aşa cum se întâmplă de multe ori în perioada actuală”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.
„Eu sunt noul administrator public şi mă ocup de curăţenie, de salubritate, de Serviciul Sere… Eu o să am un proiect de management al oraşului în ceea ce priveşte domeniile pe care le am în subordinea mea şi sper ca în viitorul apropiat Câmpina să arate altfel, cel puţin din punct de vedere al înfrumuseţării oraşului, deci ce ţine de stetică. Vrem să fim pe un loc fruntaş”, a spus city manager-ul municipiului Câmpina, Remus Bădulescu.

O lecţie eco
Elevii ce au plantat în weekend un copac au fost foarte bucuroşi de participarea la această acţiune şi mulţumiţi că au reuşit cu această ocazie să contribuie la îmbunătăţirea spaţiului verde, dar şi să înveţe lucruri noi.
„A fost o acţiune foarte frumoasă… Am învăţat să săpăm, să facem farfuria la copaci… Până acum am mai plantat o singură dată, pe strada Teilor”, a declarat o elevă participantă la acţiune.
„Am făcut un lucru foarte frumos, pentru că aşa ajutăm natura”, a spus unul dintre băieţi.
„Avem o plantare de copaci, împreună cu Primăria Câmpina, pe strada Griviţei, iar ieri (vineri – n.r.) a fost o plantare în curtea şcolii şi la sala de sport a Liceului Energetic”, a declarat profesor de geografie Georgiana Gârbacia, din cadrul Liceului Energetic Câmpina. „Copiii sunt încântaţi, le place munca… Au participat şi anul trecut; sunt copii de la clasele a VII-a şi a VIII-a”, a spus Irina Georgescu, profesor ciclu primar Şcoala Gimnazială nr. 3 Câmpina.
În cadrul evenimentului au fost plantaţi arbori din speciile tei, salcie creaţă, stejar, castan, carpen şi mesteacăn. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co