Actualitate

1 Mai pe Valea Prahovei – un munte de distracţie –

distractie-1-mai-(1)Fie că au ales să petreacă în restaurante, în cluburi, în poieni sau la schi, turiştii au avut parte de un 1 Mai muncitoresc pe cinste. Distracţia a fost cuvântul de ordine pe Valea Prahovei, iar petrecăreţii nu vor uita prea curând această vacanţă.

Valea Cerbului din Buşteni s-a transformat, în week-end, într-un adevărat furnicar. Toate poienile de la poalele Bucegilor au fost luate cu asalt de cei dornici să se distreze în aer liber. A fost atât de aglomerat, încât turiştii care nu s-au grăbit să ajungă la primele ore ale zilei abia au mai putut găsi un loc liber la iarbă verde. Grătarele au sfârâit, s-au încins hore, s-a jucat fotbal, toată lumea s-a dezmierdat sub razele soarelui, iar la sfârşitul distracţiei toţi s-au cinstit cu o bere pusă la rece în apele de munte. „Am venit la cort cu prietenii. Ne-am strâns 15 persoane şi am ales muntele, anul acesta. Este superb pe Valea Cerbului. Avem şi boxe cu noi, aşa că am făcut mâncare pe grătar pe ritmurile muzicii. Ne pare rău că ne întoarcem la Bucureşti, însă toată lumea ne va invidia când vom ajunge acasă pentru că ne-am bronzat”, a povestit Ilie Toma. Dacă turiştii au petrecut zi şi noapte, nu acelaşi lucru au făcut jandarmii din staţiune. Ei au patrulat zilnic pe Valea Cerbului pentru a se asigura că nu rămân gunoaie în urma petrecăreţilor. „În această perioadă, am patrulat pe Valea Cerbului cu mai mulţi colegi. Am mers la toţi turiştii şi i-am avertizat să nu lase gunoaiele în urma lor, iar cei care nu au respectat îndrumările şi sfaturile noastre au fost sancţionaţi conform hotărârii nr. 25 a Consiliului Local din Buşteni”, a declarat jandarmul Paul Sasu. Pe Valea Cerbului au început să apară şi cei cu rulotele. Mulţi şi-au propus să nu plece prea curând către case, aşa că vor rămâne toată vara aici.

Schi şi plajă la Cota 2000
Împătimiţii sporturilor de iarnă au preferat să facă mişcare de 1 Mai şi au profitat de ultima tură pe omăt din acest sezon. Valea Dorului s-a dovedit a fi destinaţia ideală pentru schi, săniuş şi snowboard, deoarece timpul a fost excelent, iar pârtiile perfecte. Printre turişti s-a aflat şi Theodor Stolojan, care s-a distrat de minune pe covorul alb. Înainte de a se da cu placa, a preferat să abordeze un traseu montan, pentru a admira peisajul şi a face puţină mişcare. „Am făcut ultima tură cu placa pe anul acesta şi am ales Valea Dorului pentru că este cea mai frumoasă pârtie din România. Zona este superbă, numai bună de a petrece ziua de 1 Mai!”, a spus Theodor Stolojan.

Petreceri incendiare
Distracţie la cote maxime a fost şi în localurile de pe Valea Prahovei. Turiştii care nu au ales să se distreze în aer liber, au invadat restaurantele sau cluburile unităţilor de cazare. Gazdele s-au ocupat cu lux de amănunte de oaspeţi, iar petrecerile au ţinut până în zorii zilei. La cabane, au cântat lăutarii, iar pe mese au stat bucate tradiţionale. Aici, surprizele s-au ţinut lanţ. La miezul nopţii, toată lumea s-a strâns în jurul focului de tabără. „Clienţii noştri au fost întâmpinaţi cu tot felul de surprize. Am pregătit berbecuţ la proţap, pui la rotisor, mici şi bere. După momentele în aer liber, lumea a fost invitată din nou în cabană, acolo unde lăutarii au cântat toată seara. Unitatea noastră a fost ocupată la capacitate maximă şi ne bucurăm că turiştii s-au distrat atât de bine”, a precizat cabanierul Costi Luca. Nebunie a fost şi în cluburi. Aici, tinerii au venit îmbrăcaţi în haine ce reprezentau diverse meserii, iar cele mai bune costume muncitoreşti au fost premiate. Animatoarele au încins atmosfera, iar petrecăreţii au avut mesele pline cu cocktail-uri. Valea Prahovei a atras ca un magnet turiştii în vacanţa de 1 Mai, dovada fiind gradul mare de ocupare al unităţilor de cazare, respectiv 100%. Este pentru prima dată în acest an când operatorii de pe Valea Prahovei au o cerere atât de mare, semn că românii nu au mai ţinut cont de criză când a venit vorba de distracţie.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co