Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Ziua Universală a Iei, sarbatorita la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova

Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită, vineri, 22 iunie, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, la sediul instituției, situat în Ploiești, pe strada Toma Caragiu nr. 10.

La miezul zilei, în prag de Sânziene, publicul este așteptat cu drag de organizatori pentru a trăi “împreună mândrIA românească în cămașa strămoșească”.

O pledoarie pentru IE, o microexpoziție de cămăși și costume tradiționale românești datând de la începutul secolului al XX-lea, o prezentare a portului prahovean, toate acestea vor fi susținute de spectacolul de canto și dansuri populare „Ce frumoasă ești, măreață cămașă, mândrIA Prahovei!”.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Palatul Copiilor din Ploiești, este organizat pentru a patra oară în județul Prahova, ca urmare a inițiativei lansate în anul 2013 de către comunitatea on-line La Blouse Roumaine.

Să purtăm cununi de spice pentru fete și flori în brâu pentru neveste, cu albastră cicoare și sulfină tămăduitoare prinsă la pălărie pentru feciori și bărbați. Haideți să ne unim, ca să ne înveselim și să încingem hora mare de Drăgaică alături de invitații noștri: Grupul Folcloric „Trandafirul” – coordonator prof. Cristina Nicoleta Stănescu, împreună cu ansamblul „Rapsodia Prahovei” – coordonator prof. Sorin Petre, este mesajul adresat ploieștenilor de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Vizitatorii care vor veni la muzeu îmbrăcați în cămașă populară au acces gratuit în expozițiile tematice.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co