Actualitate

Ziua Portilor Deschise la Muzeul de Arheologie Prahova

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova organizează, joi, 21 iunie, Ziua Porților Deschise la Rezervația Arheologică Budureasca, situată în comuna Vadu Săpat, județul Prahova, pentru a oferi iubitorilor de istorie și arheologie ocazia de a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Manifestarea se adresează comunității locale, autorităților locale, județene și naționale, comunității științifice, fiind o modalitate de popularizare și punere în valoare a unui patrimoniu istoric și arheologic unic. Legătura dintre locuri, oameni și identitatea proprie poate fi realizată prin intermediul trecutului.

Valea Budureasca este un loc încărcat de istorie, de care oamenii locului trebuie să se apropie, pentru ca identitatea comunității să se fundamenteze și pe trecutul său. În ceea ce privește oamenii, există, pe de o parte, comunitatea cercetătorilor, care, de-a lungul câtorva generații, au scos la iveală și au redat contemporaneității numeroase vestigii uitate, iar pe de altă parte, există comunitatea locală – oamenii locului, care au avut partea lor de contribuție la redescoperirea trecutului.

Programul începe la ora 12.00 și se deschide cu comemorarea arheologului Victor Teodorescu, fondatorul Rezervației Arheologice Budureasca și sufletul cercetărilor întreprinse în această zonă începând cu anul 1959, urmată de vernisarea expoziției fotodocumentare „România centenară. Programul Național România 100 de ani”. Cu acest prilej se va vizita expoziția de sit „Arheologia Văii Budureasca”, care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate în Valea Budureasca.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co