Cultura

Ziua Mondială a Cărţii, la Câmpina

Ziua Mondiala a Cartii CampinaZiua Mondială a Cărţii, a Bibliotecarului şi a Drepturilor de Autor a fost sărbătorită la Câmpina prin decernarea unor premii pentru cele mai bune cărţi apărute în 2012 în municipiu.

„Toţi premianţii sunt mulţumiţi şi chiar ne-au declarat unii dintre ei că ne-au făcut fericiţi. S-au acordat premii pentru fiecare secţiune în parte – proză, poezie, publicistică, critică literară şi eseu”, a declarat directorul Bibliotecii Municipiului Câmpina, Liliana Ene.
Pentru decernarea acestor premii, Consiliul Local Câmpina a alocat 8.000 de lei, iar în concurs au intrat 14 volume.
Dintre acestea au fost premiate doar şase. „Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este o sărbătoare a celor care scriu şi, în plus, este o sărbătoare a scriitorilor câmpineni. Am dat premiile la cartea anului pentru toţi scriitorii câmpineni care au scos o carte în anul 2012. În plus, se împlinesc şi zece ani de la primul număr al Revistei Noi…, o altă sărbătoare pe care o avem”, a spus preşedintele Comisiei de Cultură din Câmpina, Florin Frăţilă. „În juriu au fost desemnaţi, la rugămintea Comisiei de Cultură, profesorul universitar dr. Vasile Spiridon şi criticul literar dr. Radu Voinescu”, a explicat Marian Dulă, unul dintre membrii Comisiei de Cultură din Câmpina.

Limita…
La eveniment a participat şi primarul Horia Tiseanu, care s-a arătat destul de sceptic privind anumite publicaţii.
„Aş vrea să nu picăm în derizoriu, şi o să vorbesc cu membrii Comisiei de Cultură, şi să premiem din ce în ce mai multe cărţi şi să premiem doar cărţile foarte bune. Şi rămân la ideea domnului Dulă că ar trebui să existe o carte a anului, cartea cea mai bună să fie premiată cu premiul I. Iar în ceea ce-i priveşte pe cei care debutează, am anumite rezerve, deoarece la o anumită categorie a concurat o singură carte şi a şi câştigat”, a declarat primarul Câmpinei, Horia Tiseanu.
În cadrul manifestării a mai fost acordat premiul de excelenţă scriitorului Gheorghe Crăciun şi premiul “Omnia”, pentru toată activitatea, autorului Constantin Trandafir. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co