Actualitate

Ziua Armatei, sarbatorita pe scena Filarmonicii ”Paul Constantinescu”

Filarmonica ”Paul Constantinescu” invită publicul joi, 25 octombrie, la un Concert Simfonic dedicat Zilei Armatei Române.

Astfel, începând cu ora 19.00, va răsuna Concertul în Mi bemol major pentru doi corni, orchestră de coarde și continuo de Georg Philipp Telleman şi Suita Simfonică „Mihai Viteazul”, a lui Tiberiu Olah. La pupitrul orchestrei simfonice se va afla dirijorul Vlad Mateescu, solişti fiind corniștii Ioan Gabriel Luca şi Mihai Sîrbu.

Ioan Gabriel Luca a început să studieze vioara la vârsta de 6, iar la 12 ani se hotărăște să devină cornist sub îndrumarea prof. Neculai Musteață, în cadrul Liceului ”Octav Băncilă” din Iași. În 2001 a absolvit cursurile clasei prof. Nicolae Lipoczi din cadrul Universității Naționale de Muzică din București cu specializarea corn solo. Împreună cu orchestra Filarmonicii ”George Enescu” a participat la numeroase turnee internaționale de mare succes în Europa și Asia. De asemenea, este membru al formațiilor „Athenaeum Brass Quintett”, Cvintetul „George Enescu”, „Romanian Brass”, cu care a susținut concerte în țară și străinătate și a realizat înregistrări.

Mihai Sîrbu a studiat muzica tot la Iași, la ”Octav Băncilă”, la clasa prof. Nicolae Musteață și Benedikt Par. Studiile universitare le-a urmat în cadrul Academiei de Muzică George Enescu din Iași. În calitate de instrumentist a cântat în Orchestra Operei Române din Iași, iar din anul 1999 este prim cornist al Filarmonicii din Botoșani. În perioada 2000 – 2005 a colaborat cu mai multe orchestre de suflători din Italia. Este membru al cvartetului de suflători „Horn Quartet” cu care a susținut peste 10 recitaluri. A colaborat, ca instrumentist, cu mai multe orchestre din țară, iar ca solist a susținut concerte acompaniat de mai multe orchestre din România.

Biletele, în valoare de 20 lei (întreg), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, pe www.filarmonicaploiesti.eu

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co