Actualitate

Vocea urbei – Avem nevoie de capelă!

Sunt câmpinenii pentru sau contra construirii unei capele în curtea Spitalului Municipal?

Asistentă farmacist: „Ne bucurăm foarte tare că va începe să se construiască această capelă. S-au făcut demersuri de foarte mult timp. Cu părere de rău, că nu se construieşte pe locul pe care trebuia iniţial şi care se şi sfinţise. Acolo, în părculeţul nostru, între brazi există o cruce, unde s-a sfinţit locul pentru construirea unei bisericuţe. Nu s-a mai făcut acolo, dar până la urmă, este bine că s-a obţinut autorizaţia de construire, undeva în spate, cu ieşire pe partea cealaltă, spre cinematograf”.

Infirmieră: „E necesar. E un lucru foarte bun, pentru că trebuie să vedem şi dincolo de noi. Mie mi se pare un lucru minunat! Eu nu sunt foarte credincioasă, dar de câte ori am apelat la părintele duhovnicesc, ne-a sprijinit mereu, e permanent alături de bolnavi.”

Pacient: „E o idee bună! Şi ieri am fost în paraclis şi mi-a plăcut, m-a făcut să mă simt mai bine. Eu sunt de acord cu construirea acestei capele.”

Asistent farmacist: „Sunt încântată că o să avem şi noi aici, o capelă. Eu cred că vor exista oameni care vor dona bani sau altele pentru ridicarea bisericii. Noi am încercat să ajutăm prin direcţionarea celor 2% către părinte, în speranţa că se vor aduna bani. Părintele are o mulţime de susţinători!”

Registrator medical: „Aici în spital sunt oameni suferinzi, cu tot felul de nevoi, cu probleme grave de sănătate. La un moment dat, ei simt nevoia să se confeseze, să discute cu cineva despre necazurile lor sau rudele celor internaţi. Părintele e un om nemaipomenit!  Personal am stat de vorbă cu dumnealui, de câteva ori şi m-am simţit bine. Cred că are, acel ceva, acel har divin pe care nu-l are oricine, pentru că unii îşi fac doar meseria, alţii datoria, alţii…”

Pacient: „E foarte bine să se facă aici la spital, o capelă. Ne mai rugăm şi noi. E bine să ştii că ai un loc unde să te reculegi. E un ajutor spritual.”

Pensionară: „E bine venit pentru oameni, pentru că eu cred că au nevoie, unii să se spovedească, alţii să se împărtăşească. Sunt multe cazuri grele, când omul trebuie să se opereze sau are o boală grea. E mare lucru, pentru cine a avut această inspiraţie, să vrea să construiască aici o bisericuţă.”

Aşteptăm comentariile şi propunerile dumneavoastră pe marginea acestui subiect, pe site-ul www.zvp.ro.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co