Actualitate

Vocea urbei: A fost Târgul Mierii. Pe când şi altele?

Recent încheiatul Târg al Mierii din Câmpina a fost o reuşită, mulţi localnici şi chiar persoane venite din alte zone oprindu-se la standuri ca să vadă şi să cumpere câte ceva. Opiniile celor prezenţi şi ale celor care, dacă nu au fost anul acesta, au apreciat ceea ce s-a întâmplat la ediţiile precedente, demonstrează faptul că manifestarea merită să-şi păstreze tradiţia şi, mai mult decât atât, că la Câmpina e nevoie şi de organizarea altor astfel de activităţi. Aviz comercianţilor! Carmen NEGREU

Pensionar: „Anul acesta nu am fost la târg, dar am fost anul trecut. Ideea organizării acestui târg e foarte bună. Dar, din păcate, cred că la noi nu se prea consumă mierea, deşi suntem o ţară producătoare. Aş vrea să se organizeze mai des şi Târgul de Bunătăţi şi să se umble puţin la preţuri, că sunt cam piperate.”

Pensionar: „N-am putut ajunge la Târgul Mierii. Am fost rândul trecut şi-l apreciez, cu toate că sunt preţuri cam mari pentru pensionari. Să se facă şi nişte târguri de vinuri, cu mititei, cu pastramă. Şi puţin mai ieftine, ca pentru buzunarul nostru de pensionari şi salariaţi mai modeşti.”

Pensionară: „Aş vrea să se organizeze mai des târgurile cu produse tradiţionale, cu de toate, cu bunătăţi, cum le spune acum.”

Pensionară: „Am fost la Târgul Mierii, mi-a plăcut. Au fost produse diferite, prezentate foarte frumos. Cred că cei care se interesează de apicultură au avut ce găsi. Nouă ne-au plăcut săpunurile, chiar am luat, cu miere şi alte ingrediente. Şi-am luat, bineînţeles, miere, apreciind mai ales fructele în miere. E o idee bună, târgul, şi cu o tradiţie veche. Am înţeles că din 1503 a fost primul Târg de Miere în Câmpina. La fel de interesante sunt şi târgurile de bunătăţi, cu toate că sunt cam scumpe produsele.”

Pensionar: „N-am vizitat Târgul Mierii, dar aş vrea să se organizeze şi alte târguri. De exemplu cu produse din industria uşoară: textile, îmbrăcăminte, încălţăminte. De regulă, la astfel de târguri, preţurile sunt mai accesibile buzunarului.”

Funcţionar public: „Să fie organizate mai des târgurile de bunătăţi. Totuşi, să se umble puţin la preţuri, pentru că mi se pare că sunt mai mari decât în piaţă. Probabil, pentru că sunt ecologice.”

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co