Actualitate

Visul unui loc de muncă

Mare atenţie dacă vă hotărâţi să căutaţi un loc de muncă în străinătate. Poliţiştii atrag atenţia că există foarte multe persoane rău-intenţionate, care oferă locuri de muncă fictive, în schimbul unor sume mari de bani.

Este şi cazul unui bărbat din Ploieşti care în perioada iunie-august 2010, prin folosirea de calităţi mincinoase, respectiv arătând că este angajat al unor societăţi care se ocupă cu recrutarea forţei de muncă pentru străinătate,a indus în eroare opt persoane dornice să lucreze peste hotare.
Sub pretextul că poate intermedia obţinerea unor contracte de muncă în străinătate, suspectul le-a solicitat acestora diferite sume de bani reprezentând presupuse comisioane pe care trebuia să le achite pentru perfectarea contractelor.
„Acesta îşi racola clienţii prin intermediul anuţurilor mincinoase din ziar. După ce reuşea să ia de la clienţii săi anumite sume de bani pentru intermediere, se făcea dispărut, iar aceştia bineînţeles rămâneau păgubiţi. Poliţişii au reuşit să dea de urma lui şi l-au arestat preventiv” a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Prahova, insp. Dan Radu.
Pentru a nu intra în astfel de capcane, oamenii legii sfătuiesc persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă peste hotare să nu se lase păcăliţi de oferte care sunt găsite în ziare şi până nu sunt absolut siguri că intermediarii firmelor de recrutare, chiar există.
În Prahova, contracte în străinătate pot fi obţinute în maximă siguranţă, apelând la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.
„Ofertele de locuri de muncă pot fi consultate accesând pagina de internet www.prahova.anofm.ro” a declarat, purtătorul de  cuvânt AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.
La ora actuală există 36 de locuri de muncă în spaţiul economic european, angajatorii străini căutând în special ingineri în domeniul naval.

Job-uri sigure în străinătate
„AJOFM Prahova pune la dispoziţia celor interesaţi, prin intermediul EURES, reţeaua serviciilor publice de ocupare europene, 36 de locuri de muncă în spaţiul economic european, cele mai multe cereri venind din partea Germaniei” a mai spus purtătorul de cuvânt AJOFM Prahova, Cristiana Opriţa.
Cât despre ploieşteanul care a păcălit cele opt persoane oferindu-le locuri de muncă fictive, contra a mii de euro, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co