Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Viitorii poliţişti germani, în vizită la Câmpina

Timp de o săptămână, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a găzduit o delegaţie de elevi ai Şcolii de Poliţie de la Hahn din Germania.

Schimburile de experienţă, cultură şi metode didactice sunt întotdeauna binevenite pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului. „Timp de săptămână, am avut invitaţi un grup de elevi de la o școală de poliţie din Hahn. Aceştia au participat la un stagiu de documentare privind pregătirea poliţiştilor români. Au participat la cursuri şi activităţi împreună cu elevii şcolii noastre şi au fost plăcut impresionaţi de ceea ce au văzut aici”, a spus elevul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, Paul Lehet.
Şcoala pentru elevii germani durează trei ani de zile; în primii doi ani accentul punându-se foarte mult pe partea teoretică. „Cel mai mult mi-a plăcut mentalitatea românilor, că am fost primiţi cu căldură şi prietenie”, a spus studentul german Daniel Ringle.

Ar vrea și ei
Pe elevii de la şcoala din Hahn i-a încântat foarte mult ideea de a face cât mai multă practică în pregătirea lor de viitori poliţişti şi speră ca şi la ei să se pună accentul pe îmbinarea teoriei cu activităţile desfăşurate în sălile de simulare. „Am participat împreună cu elevii şcolii dumneavoastră la câteva cursuri printre care engleză, informatică şi tactică poliţienescă. Cel mai mult ne-a plăcut cursul de tactică unde am exersat la simulatorul de tragere. Am văzut metodele folosite în cazul intervenţiilor şi suntem impresionaţi de labirintul care ne-a fost prezentat”, a spus Falk Wessel. „Mi-a plăcut luni dimineaţă, când am văzut toţi elevii din şcoală, am luat parte la arborarea drapelului şi am auzit pentru prima dată imnul naţional al României”, a declarat cu încântare studenta Tina Humbeg. „Am avut plăcerea să venim aici să vă cunoaştem şi să trăim alături de voi. Mulţumim pentru dragostea cu care ne-aţi primit”, a spus Sandra Zubiller. Vizita viitorilor poliţişti germani a fost o plăcere atât pentru ei cât şi pentru elevii de la Câmpina. S-au legat prietenii, au învăţat noi metode pedagogice şi au apreciat la o valoare ridicată învăţământul din Şcoala Vasile Lascăr.  Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co