Actualitate

Va fi salvată unitatea de jandarmi?

Deocamdată, soarta unităţii de jandarmi din municipiul Câmpina nu este cunoscută, dar,
în urma zvonurilor despre desfiinţarea sa, ministrul Administraţiei şi Internelor a primit o listă cu semnături de la cei care vor continuitate.


Senatorul PSD Georgică Severin l-a interpelat, săptămâna trecută, în Parlament, pe actualul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, referitor la posibila desfiinţare a Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor pentru Comunicaţii, Informatică şi Logistică de Jandarmi Câmpina. În acest context, ministrului i-a fost prezentată o petiţie semnată de peste 200 de persoane, care vor să evite acest lucru. Senatorul speră, după discuţia avută cu noul ministru, că acesta va lua o măsură adecvată, considerând că, dincolo de aspectele economice, este „unitatea-erou de la Otopeni din 1989 şi-ar însemna să te atingi de un simbol al Revoluţiei, desfiinţând această unitate”.

În caz de desfiinţare, cu terenul cum rămâne?
Dacă, pe de o parte, Severin speră într-o gândire pozitivă a ministrului, în ceea ce priveşte evitarea desfiinţării unităţii de jandarmi, pe de altă parte, se arată sceptic în privinţa succesului intervenţiei sale, ştiind că aceste lucruri se decid, totuşi, la nivelul conducerii Jandarmeriei Române. Mai mult de atât, a declarat că „a pus problema dacă cineva este cu ochii pe cele 16 ha de teren” ale unităţii, dar acest lucru este greu de anticipat.
Oficial, ideea desfiinţării este legată de rezultatele obţinute de către unitate în activitatea sa, preconizându-se, după spusele senatorului, „să rămână o catedră şi că există alte două sau trei unităţi de elită pentru pregătirea specifică jandarmilor”.  C. N. 

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co