Actualitate

Unde se mută Poliția Breaza?

De mai multă vreme, efectivul unităţii de poliţie din Breaza îşi desfăşoară activitatea într-un sediu închiriat. Spaţiul aparţine unei persoane din Braşov, care percepe aproape 4.000 de lei pe lună – o sumă de bani mult prea mare pentru bugetul Poliţiei Române. În această perioadă se încearcă găsirea altor spaţii din oraş, de comun acord cu autorităţile locale.

La momentul actual, există două variante: una ce are în vedere spaţiul din clădirea fostei primării şi o alta în sediul fostei administraţii financiare. Legat de prima variantă, se ridică problema filialelor organizaţiilor de partid care îşi au sediile aici, printr-un contract încheiat cu primăria şi ai căror preşedinţi sunt mai mult sau mai puțin de acord cu această mutare. În ce priveşte locaţia din cadrul fostei administraţii financiare, trebuie obţinut acceptul ANAF. „Iniţial, proiectul şi intenţia noastră era de a ne muta în sediul fostei primării, unde acum funcţionează filialele partidelor politice. Această idee a rămas în discuţie, pentru că este nevoie de votul tuturor consilierilor, care urmează să se întrunească într-o şedinţă. În acelaşi timp am identificat şi sediul fostei trezorerii din oraş. Locul mi se pare a fi foarte amenajat, cu camere de supraveghere, cu spaţii adecvate. Chiar ne-am putea desfăşura activitatea acolo, în condiţii bune, în contextul în care se intenţionează ca poliţia oraşului Breaza, după orele 16, să fie închisă. Asta nu înseamnă că nu mai sunt poliţişti! Dar nu se mai doreşte să se mai ţină oameni peste program, să se efectueze serviciul până dimineaţa. În acest mod mai câştigăm un om în stradă şi toate apelurile la 112 să fie direcţionate chiar către lucrătorul care este în serviciu. Asta e o idee a domnului inspector şef şi care mi se pare foarte bună, din punctul meu de vedere. Cum spuneam, rămâne de discutat, pentru că ideea de mutare în fosta trezorerie nu ţine doar de conducerea judeţeană ci şi de conducerea ANAF. Deja domnul inspectorul şef a purtat discuţii la IGPR, pentru a se aborda problema la ANAF. Noi sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie sau octombrie să putem rezolva această situaţie iar de la anul, să putem rezolva cu sediul nostru din  actuala primărie, unde e un spaţiu ultramodern”, a spus şeful Poliţiei Breaza, Costel Cremeneanu.

Acceptul primarului
Primarul oraşului Breaza, Nicolae Ferăstrăeru, este cooperant în această privinţă, neavând nimic împotrivă ca poliţiştii să-şi găsească acoperiş în fostul sediu al primăriei, chiar dacă şi filiala politică din care face parte, PDL, şi-ar pierde sediul. „În principiu, preşedinţii filialelor partidelor politice ar fi de acord cu mutarea poliţiei în fostul sediu al vechii primării. În acelaşi timp au cerut să se găsească şi o altă posibilitate, gândindu-se la lipsa de spaţii şi la riscul de a rămâne ei, fără sedii. Acum se poartă discuţii între reprezentanţii poliţiei şi cei de la Administraţia Financiară Judeţeană, în vederea preluării spaţiului de la administraţia financiară Breaza. Nu ştiu în ce stadiu sunt discuţiile dar, dacă nu se va ajunge la vreo înţelegere, le vom da sediul fostei primării, partidele urmând să-şi găsească, care cum poate, câte un sediu. Primăria nu dispune de spaţii pentru sedii. Acum, să mă ierte Dumnezeu! Cum, necum, am făcut două campanii, într-o sufragerie obişnuită şi pot să o fac şi de-acum încolo! Şi ceilalţi se pot descurca, dacă vor. Oricum, va trebui o hotărâre de consiliu privind preluarea clădirii vechii primării, de către poliţie. După ce vor avea loc discuţiile cu administraţia financiară, privind o eventuală preluare fără plată. Aici este problema, pentru că poliţia traversează o perioadă de criză financiară şi nu prea mai au bani să plătească chiria la actualul sediu. Iar noi am ceda acest sediu, cu titlu gratuit” a precizat Nicolae Ferăstrăeru.
Pe de altă parte, surse din rândurile consilierilor spun că se află în discuţie posibilitatea ca Poliţia Română să primească un împrumut de 200.000 de lei, exact suma de bani de care ar avea nevoie pentru a se finaliza lucrările în spaţiul care aparţine acesteia, din incinta actualei primării, pentru a deveni funcţional. În felul acesta se vor putea păstra şi sediile partidelor şi va exista și posibilitatea de a fi folosit în alte scopuri spațiul fostei administraţii financiare. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co