Actualitate

Una caldă, alta rece

Veşti bune pentru 28 de familii evacuate din casele naţionalizate din Sinaia şi  veşti proaste pentru cei care sperau să se mute curând într-un bloc ANL.

În staţiune se lucrează intens la finisajele interioare ale primului dintre cele cinci blocuri destinate evacuaţilor, aceştia putându-se muta în casă nouă.
Lucrările continuă şi la celelalte blocuri, iar autorităţile speră ca până la sfârşitul anului să mai dea în folosinţă încă unul. „Lista a fost aprobată pentru anul 2011, urmând ca în ordinea priorităţilor să fie repartizate. Sunt şi oameni care nu vor să ia în acest prim bloc şi le aşteaptă pe cele de la spital. Vom trece mai departe şi îi repartizăm pe primii 28, apoi ceilalţi vor intra ca prioritate în următorul bloc”, a declarat primarul sinăian Vlad Oprea.
Fie că este vorba de garsonieră sau apartament cu două camere, locuinţele sociale sunt spaţioase şi oferă tot confortul. Acestea nu vor fi niciodată vândute, vor rămâne în patrimoniul oraşului Sinaia, destinate exclusiv celor care au o nevoie socială.

Locuinţele ANL, un vis îndepărtat
Sinăienii care aşteaptă o locuinţă ANL nu sunt la fel de norocoşi.
Lucrările la cele trei blocuri din Platou au fost sistate de mai bine de trei ani, iar răspunsul de la Ministerul Dezvoltării Regionale întârzie. Autorităţile locale au făcut numeroase demersuri, dar totul a fost în zadar.
„Din păcate, am luat legătura de nenumărate ori cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, cu cei de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe… Tot mi-au promis că vor începe lucrările la blocurile ANL. Din păcate, nu s-a făcut nimic şi mă uitam că de la o zi la alta se degradează şi se distrug. Noi am încercat cât de cât să le consolidăm. O să-i mai las până în primăvară şi voi încerca să găsesc o soluţie să le facem din fonduri proprii. Avem mare nevoie de aceste apartamente. Pentru a menţine tinerii în Sinaia trebuie să le oferim locuinţe, pentru că un apartament este extrem de scump, iar salariile destul de mici”, a spus Vlad Oprea.
Cele 70 de locuinţe ar fi trebuit să fie gata încă din 2009, dar firma constructoare a intrat în faliment. Claudia BIRLA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co