Turism

Un sezon estival bun

Vara a trecut, iar operatorii din turism de la munte au făcut bilanţul sezonului cald. Vremea frumoasă din acest an a adus un număr impresionant de turişti, inclusive străini, pe Valea Prahovei.

Staţiunile au fost ocupate în proporţie de 90-95 la sută în cursul săptămânii, iar în weekend, numărul turiştilor a depăşit capacitatea de cazare. Străinii nu ne-au ocolit nici anul acesta. “Trebuie să remarcăm faptul că turiştii străini nu ne abandonează şi sunt în continuare alături de noi, în special pentru deja clasicele castele şi domeniul regal Peleş-Pelişor şi toată zona care este vizitată intens şi zona montană, pentru traseele de munte. Cred că, una peste alta, dacă putem să tragem o linie aşa…, din punctul nostru de vedere, a fost un sezon plin, bun, cu vreme superbă”, a declarat coordonatorul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, Paul Popa.

Ultima şansă
Celor care nu au reuşit să meargă în vacanţă vara, le stau la dispoziţie ofertele hotelierilor din extrasezon, cu preţuri pornind de la 300-400 de lei pentru şapte zile de cazare. “În general, sunt subsumate programelor ANAT: O săptămână la munte, O săptămână de refacere, O săptămână la cură balneară… Sunt o sumedenie de programe, aşa cum sunt şi cele de la intrarea în sezonul estival, destinate în primul rând celor care nu-şi pot permite să plătească tarifele crescute din plin sezon, celor care nu au ajuns să vadă muntele în plin sezon şi sunt foarte atractive, din punctul nostru de vedere, pentru că sunt oferite la tarife foarte bune”, a explicat coordonatorul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Sinaia, Paul Popa.
Proprietarii unităţilor de cazare de la munte se bazează, în perioada următoare, pe turismul de conferinţe, care ia amploare în extrasezon. C. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co