Actualitate

Amenzi de 32.500 lei aplicate de ISU Prahova in urma controalelor efectuate

În perioada 18-24 iunie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 23 de acţiuni de control și activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de turism și operatori economici.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 130 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 65 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni.

Ca urmare a neregulilor constatate, personalul ISU a aplicat un număr total de 130 de sancţiuni, cuprinzând 99 de avertismente şi 31 amenzi, în valoare de 32.500 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

În aceeași perioadă menționată, echipajele de pompieri militari ale celor șase subunităţi de intervenţie au efectuat patru misiuni de recunoaştere în teren, la instituții și societăți comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co