Sport

Un nou act huliganic în fotbalul prahovean!

SDC13273Arbitrii bătuţi la partida Voinţa Măgurele – Unirea Urlaţi, din Liga B Prahova, seria EST

Debutul fotbalului prahovean este presărat cu acte de violenţă, cu bătăi şi manifestări huliganice, iar cei care sunt implicaţi în aceste ieşiri reprobabile sunt, spre surprinderea noastră, diriguitorii şi jucătorii.
Fotbalul este un spectacol sportiv, iar spectatorii, ca şi la teatru, operă sau operetă, vin să vadă, să aplaude şi să plece încântaţi şi cu sufletul împăcat că au fost martorii unui eveniment deosebit.
Dar ce te faci când terenul de fotbal este transformat într-un ring de box, în care protagonişti sunt cei care ar trebui să ofere un spectacol de-o ţinută aparte.
Este dezgustător să asişti la asemenea scene! Şi când te gândeşti că unul din cei care săvârşesc asemenea momente poate fi copilul tău sau poate da în el. După ce, cu puţin timp în urmă, a fost luată decizia excluderii din activitatea sportivă a finanţatorului echipei Gloria Plopu, Adrian Bălănescu, pentru lovirea în plină figură, cu capul, a arbitrului Ionel Gheonea, provocându-i acestuia fractură de piramidă nazală, iată că, în week-end-ul trecut, a fost consemnat un alt caz de-o gravitate enormă.
Partida dintre Voinţa Măgurele şi Unirea Urlaţi, contând pentru etapa a V-a a Ligii B Prahova, seria EST, a fost întreruptă, în minutul 25, la scorul de 1-1. Când scorul era 1-0 pentru gazde (Voinţa Măgurele), un contraatac rapid al echipei din Urlaţi a dus la marcarea golului egalizator, moment în care s-a declanşat furia jucătorilor din Măgurele.
Trei dintre aceştia au fugit către arbitrul asistent, Ştefan Călăraşu (din Câmpina), cerându-i acestuia socoteală că nu a ridicat fanionul la poziţia de offside în care se afla atacantul care marcase golul egalizator. După îmbrânceli şi înjurături, jucătorul Vasile Vasile Cristian de la Voinţa Măgurele l-a lovit pe arbitru, provocându-i căderea. Atunci, arbitrul de centru, Adrian Ilieş, a oprit jocul şi a alergat către tuşierul Ştefan Călăraşu, pentru a-l proteja şi a calma spiritele. Au urmat discuţii aprinse între „centralul” Adrian Ilieş şi jucătorii echipei din Măgurele, mai mult, căpitanul Marius Dinu, în loc să-şi potolească colegii de echipă, l-a ameninţat pe arbitrul de centru că „dacă-i arată lui Vasile V. Cristian cartonaşul roşu, va ieşi măcel”. Dar arbitrul Adrian Ilieş şi-a făcut pe deplin datoria şi, conform Regulamentului, pentru lovirea arbitrului, i-a arătat lui Vasile V. Cristian cartonaşul roşu, eliminându-l. În acel moment, jucătorul eliminat s-a repezit la arbitrul Adrian Ilieş şi la lovit cu pumnul în plină figură, provocându-i acestuia pierderea cunoştinţei pentru câteva secunde, după care a fost pus în imposibilitatea de a mai conduce meciul, fluierând sfârşitul întâlnirii. Urmarea acestui act huliganic, arbitrul Adrian Ilieş este internat în spital, urmând ca miercuri, Comisia de Disciplină a AJF Prahova să se întrunească şi să analizeze în regim de urgenţă acest caz care, probabil, se va lăsa cu excluderea jucătorului din viaţa sportivă şi alte sancţiuni dure.
Nu este posibil aşa ceva !
Dacă oamenii care conduc destinele echipelor prahovene şi jucătorii se dedau la acte huliganice, de o gravitate ieşită din comun, ce pretenţii să mai avem la publicul spectator! În loc să dea exemplu de sportivitate şi să aplaneze conflictele ce apar, aceşti „huligani”, deghizaţi în fotbalişti, delegaţi sau conducători de echipe, nu au ce căuta pe terenurile de fotbal, locul lor este în altă parte… Trebuie să dăm dovadă de fair-play, să avem bun simţ  şi să ne comportăm civilizat pe terenurile şi în sălile de sport, indiferent de situaţie, iar cel mai bun să câştige. Tragem un semnal de alarmă către toate echipele de fotbal, către toţi jucătorii şi cei implicaţi în acest sport că a sosit timpul să punem „stop actelor huliganice şi violenţei!”.Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co