Actualitate

Ultimele decizii ale aleşilor pe 2010

La ultima şedinţă susţinută săptămâna trecută, Consiliului Local Câmpina a avut rol de Moş Crăciun.

Mai întâi, aleşii locali câmpineni au aprobat acordarea burselor de performanţă pentru elevi, pentru lunile noiembrie şi decembrie, de ele beneficiind un număr de 30 de persoane: 5 elevi de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”; 10 elevi de la Colegiul „Constantin Istrati”; 5 elevi de la Grup Şcolar Forestier; 7 elevi de la Grup Şcolar Energetic şi 3 elevi de la Grup Şcolar Industrial Construcţii de Maşini. Elevii au participat la această şedinţă împreună cu profesorii care au reprezentat unităţile de învăţământ, pentru a le mulţumi consilierilor şi primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
Consiliul Local a aprobat şi un fond de salarii reprezentând compensaţia egală cu un salariu de bază lunar, pentru funcţionarii publici din cadrul Poliţiei Comunitare, care au fost disponibilizaţi conform OUG nr.63/2010. Iniţiatorul acestui proiect a fost primarul Horia Tiseanu, care a primit, la începutul lunii decembrie, o solicitare scrisă din partea foştilor poliţişti comunitari prin care făceau trimitere la „prevederile contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional, aflat în vigoare în perioada 2007-2010 şi art. 76 din legea 53/2003 şi impunerea acordării unor compensaţii financiare în momentul disponibilizărilor colective de muncă, compensaţii care nu au fost primite de către noi.” Viceprimarul Ion Dragomir a propus să se dea 3 salarii, ba chiar 6, dacă se justifică legalitatea, prin prevederile Codului Muncii, afirmând: „oricum intră în bugetul pe anul viitor, deci erau bani să le dăm şi 6”. În contractul colectiv de muncă nu s-a prevăzut şi acest aspect, astfel, punctul de vedere al Serviciului Juridic-Resurse Umane-Locativ din cadrul Primăriei Câmpina concluzionează că „dacă sunt fonduri disponibile şi Consiliul Local aprobă, se poate acorda această compensaţie, cum de altfel s-a procedat şi la nivelul Consiliului Local Ploieşti”. Ca atare, cei 38 de foşti poliţişti comunitari vor putea primi această plată compensatorie (în jur de 600 de lei) în perioada martie-aprilie 2011, aşa cum reiese din raportul de specialitate al directorului executiv al Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu.
Turnătoria…
În anul 2004, Primăria Câmpina a încheiat un contract de asociere cu societatea Turnătoria Orion, aceasta punând la dispoziţie un teren în suprafaţă de 2467 mp, situat pe strada Ecaterina Teodoroiu nr. 29, pe care administraţia locală a realizat un loc de joacă pentru copii, investind în amenajare şi mobilier stradal. Cum, anul acesta, societatea s-a lovit de greutăţi financiare, a propus municipalităţii cumpărarea terenului, prin dreptul de preemţiune. Oricum, intenţia societăţii este să nu mai prelungească contractul de asociere cu Primăria, dorind vânzarea terenului, pentru a face rost de bani. În urma unei evaluări făcută de administratorul judiciar al societăţii, acesta a impus un preţ de 59 euro mp. În cazul în care Primăria Câmpina nu cumpără acest teren, societatea îi va impune chirie pe perioada de negociere sau administraţia locală va trebui să aducă terenul în starea iniţială, prin dezafectarea mobilierului stradal aflat pe acesta. Disensiunile au apărut în momentul în care municipalitatea a angajat şi ea un evaluator, acesta apreciind că terenul în cauză nu valorează mai mult de 30 de euro mp. Deocamdată, consilierii nu au aprobat decât începerea unor negocieri pe acest subiect, deranjaţi cumva de preţul impus de către societate. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co