Actualitate

Turnir medieval organizat la Ploiesti!

Cea de-a doua ediţie a evenimentului intitulat “Ploieşti – târg domnesc”, festivalul medieval din municipiu, va avea loc la mijlocul lunii iulie, la un an de la primul eveniment de acest gen găzduit în localitate. Evenimentul se va derula tot pe Bulevardul Independenţei, iar autorităţile pregătesc şi câteva noutăţi faţă de prima ediţie, una dintre ele fiind organizarea unui turnir între cavaleri.

Primăria Ploieşti a lansat zilele acestea o procedură de achiziţie, pentru care a alocat din bugetul local suma de 6.000 de lei, la care se adaugă TVA. Pentru această sumă, autorităţile caută o societate care să organizeze un spectacol ecvestru de o oră în timpul căreia să fie reprodus şi un turnir medieval.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 19 iunie. Firma care va fi selectată va trebui să aducă la Ploieşti cel puţin doi cai, având costumaţii specifice epocii medievale. De asemenea, autorităţile au solicitat să fie aduşi şi figuranţi, costumaţi în prinţi, prinţese şi cavaleri, dar şi un prezentator pentru acest spectacol ecvestru, urmând ca după turnir copiii prezenţi la festival să aibă acces liber pentru a interacţiona cu animalele. Turnirul se va desfăşura la mijlocul festivalului medieval, în data de 14 iulie, între orele 11.00 şi 12.00.

A doua ediţie a “Ploieşti – târg domnesc” este programată în perioada 13-15 iulie, pe Bulevardul Independenţei. Primăria urmează să lanseze şi o procedură de selecţie pentru contractarea artiştilor care vor urca pe scenă în cele trei zile.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co