Turism

Turiştii au stat la coadă pentru a vizita muzeul

Muzeul Peleş din Sinaia şi-a redeschis porţile, iar turiştii care au ajuns în weekend pe Valea Prahovei s-au înghesuit să viziteze expoziţiile găzduite de impresionantele încăperi.

Castelul şi-a reluat programul cu publicul, după o lună în care accesul a fost interzis. În noiembrie s-a realizat curăţenia anuală, dar şi lucrări de conservare şi amenajări interioare. Plafoanele încăperilor, candelabrele, tapiseriile şi tavanul din sticlă al Holului de Onoare, parchetele şi covoarele au fost toate curăţate. Aceste activităţi necesită mult timp şi atenţie sporită din partea angajaţilor, aşa că nu se puteau desfăşura într-o săptămână obişnuită, în care muzeul este închis doar două zile. Vremea mohorâtă i-a determinat pe românii care au venit la munte, să se orienteze către vizitarea celui mai important obiectiv de pe Valea Prahovei, iar la intrare s-au format cozi interminabile. Turiştii care i-au trecut pentru prima dată pragul spun că nu au regretat alegerea făcută. Deja mulţi şi-au programat următoare vizită pentru vara anului viitor. „Vizita a fost foarte interesantă. Pur şi simplu ne-am întors în timp şi am aflat mai multe informaţii despre istoria lui. Am făcut pentru prima oară turul complet şi nu am regretat nici un moment alegerea făcută. La mansardă mi-au atras atenţia decoraţiunile, mobilierul, fineţea cu care s-a lucrat. Toate sunt perfect asortate şi este foarte greu să descrii în cuvinte ce simţi când te aflii în acele încăperi. Îmi pare rău că vremea a fost urâtă pentru că ne doream să stăm mai mult în grădina de vară, însă vom reveni anul viitor la Peleş, deoarece este un loc de care nu ai cum să te plictiseşti”, a povestit Mioara Soare.  Conducerea Muzeului Peleş a stabilit şi programul de vizitare pentru perioada iernii. Astfel, lunea şi marţea, obiectivul este închis, miercurea accesul este permis între orele 11.00 şi 17.00, iar de joi până duminică, programul începe la 9.00 şi se încheie la 17.00.

Merită banii
În ceea ce priveşte tarifele, biletul pentru vizitarea sălilor de la parter costă 20 de lei, pentru primul tur opţional care cuprinde parterul şi etajul I, preţul este de 50 de lei, iar pentru turul opţional II, care se desfăşoară la parter, la etajul I şi la mansardă, tariful ajunge la 70 de lei. „Preţurile mi se par acceptabile, având în vedere că se vizitează foarte multe saloane şi expoziţii. Am auzit că muzeul a fost deschis şi chiar dacă am mai fost aici de trei ori, m-am gândit că nu strică să-l vizitez şi a patra oară. Este frumos şi are o valoare inestimabilă”, a spus Radu Baciu. Peleşul, unul dintre cele mai importante puncte de atracţie ale turismului românesc, este catalogat ca fiind printre cele mai frumoase castele din lume. Fosta reşedinţă de vară a regilor României se aaflă pe locul şase, într-un top al celor mai spectaculoase construcţii de acest gen. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co