Actualitate

Trenuri în pericol din cauza furturilor

La începutul săptămânii trecute, şase trenuri de călători au rămas blocate între staţiile Crivina şi Brazi din Prahova, din cauza unor defecţiuni tehnice.  Şi în acest caz, vorbim tot despre un furt al componentelor de siguranţă a traficului feroviar, mai exact al contragreutăţilor din ansamblul de susţinere a liniei de contact.

Prin mijlocul bucăţilor de beton trece şi un cablu de cupru, pe care persoane încă necunoscute anchetatorilor le-au luat pentru a le vinde la centrele de fier vechi. Călătorii au fost nevoiţi să aştepte cu orele ca trenurile în care se aflau să o ia din loc, ajutaţi de locomotive diesel. „Sunt inconştienţi. Înţeleg să fure chestii dezafectate, care nu mai folosesc nimănui, dar sărăcia nu te poate împinge să omori pe ceilalţi prin tâmpeniile tale”, a declarat unul dintre călători. În această situaţie au fost trenuri personale, accelerate, dar şi rapide din Moldova sau Transilvania, toate având ca destinaţie Gara Bucureşti Nord. Alt furt, tot pe calea ferată, s-a petrecut, de data aceasta, la Gara de Sud din Ploieşti. O femeie de 42 de ani şi fiul său minor au furat componentele metalice ale instalaţiilor de semnalizare CFR. Şi totul pentru cuprul din bobine, pentru care cei doi au distrus mai multe transformatoare cu ajutorul unui ciocan şi al unui levier. Personalul CFR a înlocuit foarte repede bobinele respective pentru ca trenurile de călători să se poată ghida după semnalele luminoase.

Pentru bani
Prejudiciul creat este de 15.000 lei. La oricare centru de fier vechi, hoţii nu câştigau mai mult de 10 lei pe cuprul pe care l-ar fi vândut. Cei doi nu sunt la prima ispravă de acest gen. Doar săptămâna trecută au mai comis alte trei furturi din aceeaşi zonă. Copilul ar putea rămâne fără mama sa pentru maxim 12 ani, dacă aceasta va fi închisă pentru furt şi punerea în pericol a siguranţei traficul feroviar.  Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co