Actualitate

Traiul în oraş, mai rău ca la ţară

frontMembrii Asociaţiei de Locatari nr. 503, de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 48 (blocurile IRA) din Câmpina sunt nemulţumiţi de felul în care arată zona în care locuiesc. Neamenajarea părculeţului şi existenţa printre garaje a unor coteţe de porci şi păsări îi fac să se simtă, în oraş, mai rău ca la ţară.

Oamenii se plâng de faptul că au făcut nenumărate adrese către municipalitate, prin care au solicitat amenajarea părculeţului aflat între blocuri, dar, mai mult decât ridicarea unui gard în jurul său, nu s-a făcut nimic. Locatarii din zonă doresc să li se vopsească băncile, aşa cum se întâmplă cu cele din alte parcuri, cât şi leagănele şi mesele metalice, care au fost confecţionate de ei. Mai mult de atât, între garajele pentru care plătesc chirie şi taxe aferente terenului, sunt coteţe în care se cresc păsări şi porci, acest lucru afectând igiena mediului.
„Locuiesc la blocul nr. 3. Încă mai sunt locatari care mai cresc porci şi păsări, iar gunoiul se aruncă de cele mai multe nori pe spaţiul eliberat de IRA. Să vedeţi acolo dejecţiile de la porci, iar nenorocirea cea mai mare este că s-au înmulţit atât de mult şobolanii, încât în garaje nu putem să mai ţinem maşinile. Mie mi-au ros cablurile de la instalaţia electrică. Maşină nouă! Şi nu sunt singurul căruia i s-au deteriorat bunurile din garaj”, a declarat Nicolae Săcuiu.
Dincolo de aspectul degradant, generator de mizerie şi de atragere a câinilor comunitari, locatarii acuză faptul că, pentru aceste spaţii ce aparţin domeniului public, beneficiarii nu plătesc niciun fel de taxe sau impozite.

Municipalitatea pregăteşte ofensiva
„Cunosc toate aceste aspecte semnalate de către locatarii din zonă. Întârzierea în rezolvarea amenajării parcului a fost din cauza unei ierni prea lungi. În acelaşi timp, ştiu că există garaje construite fără autorizaţie pentru care voi lua măsurile necesare intrării în legalitate. În privinţa celor care cresc animale pe domeniul public, voi apela la Direcţia de Sănătate Publică şi la Protecţia Mediului”, a declarat şefa Biroului de Administraţie a Domeniului Public din cadrul Primăriei Câmpina, Felicia Olteanu.
În aceste condiţii, promisiunile obţinute de asociaţia de locatari în urma repetatelor sesizări făcute de administratorul Elena Popa şi preşedinta asociaţiei, Cornelia Mocanu, ar putea prinde conturul rezolvării reale a problemelor.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co