Actualitate

Tinerii din Europa pot circula gratuit cu trenul

În această vară, peste 15.000 de tineri europeni vor primi bilete gratuite de tren pentru a călători pe teritoriul Uniunii Europene.

Acest lucru este posibil datorită programului DiscoverEU, care încearcă să combată sentimentul de populism şi să promoveze Europa prin garantarea unui acces mai uşor la schimburile culturale.

Astfel, Uniunea Europeană a lansat recent programul prin care acordă permise de călătorie Interrail tinerilor europeni, în cadrul căruia circa 30.000 de tineri din UE care împlinesc anul acesta vârsta de 18 ani vor fi eligibili pentru permise de călătorie valabile 30 de zile. Cu ajutorul acestora ei pot călători în mod gratuit în patru ţări europene.

Proiectul DiscoverEU acoperă doar costurile de călătorie, iar tinerii va trebui să plătească pentru cazare, mâncare şi alte cheltuieli, pe cont propriu.

Deoarece bugetul acoperă doar 15.000 de premise de călătorie, tinerii europeni trebuie să înregistreze o aplicaţie pe portalul UE pentru a-şi câştiga permisul de călătorie. Aplicanţii vor completa un chestionar referitor la moşternirea şi cultura europeană şi în funcţie de răspunsurile date au şansa de a câştiga unul dintre cele 15.000 de bilete.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co