Actualitate

Târg de job-uri la UPG

Studenţii care visează la un loc de muncă în străinătate au avut ocazia să găsească un astfel de job în cadrul Târgului organizat la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

Manifestarea a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, la sediul universităţii ploieştene. Studenţii au putut alege locuri de muncă din domenii ca finanţe, contabilitate, management, marketing, resurse  umane, IT, inginerie mecanică, inginerie electrică, relaţii publice, cercetare, pedagogie şi limbi străine, târgul având drept scop punerea în evidenţă a oportunităţilor deţinute de statutul de student sau absolvent al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti. „Suntem prezenţi în 110 ţări şi acoperim toate domeniile de activitate, pentru studenţi care nu au experienţă. Oferim intership de dezvoltare pe care pot lucra în locaţiile AIESEC din afară, în cadrul unui proiect sau al unor ONG-uri”, a declarat organizatorul târgului, Alexandru Pap.
Cea mai mare parte a studenţilor aspiră încă de pe băncile facultăţii la un job în străinătate. “Având în vedere că eu chiar eram în căutarea unui serviciu pe perioada verii, târgul asta este pentru mine o reală şansă să fac ceva ce îmi doresc de foarte mulţi ani, adică să lucrez în străinătate. Şi după terminarea studiilor tot spre o carieră în afara României mă gândesc. Sunt alte şanse iar munca este plătită aşa cum se cuvine. O să caut un job în domeniul IT, pentru că este de viitor şi este bine plătit”, a declarat Adriana, una dintre studentele UPG Ploieşti.

Viitor în afara României
“Mă interesează foarte mult acest târg de job-uri pentru că sunt foarte interesată să iau contact cu cea ce înseamnă un job în străinătate. Experienţa prinde bine când ţinteşti la un serviciu bun. În ceea ce priveşte viitorul, nici nu mă gândesc să rămân în România după ce termin studiile, pentru că aici oamenii care muncesc nu sunt apreciaţi”, a declarat o altă participantă.
Peste 200 de studenţi au fost prezenţi la târgul de job-uri organizat săptămâna trecută la universitatea ploieşteană, mai mult de jumătate aplicând la unul dintre intership-urile oferite. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co