Actualitate

Goana după un bilet de tratament

Zeci de pensionari au luat cu asalt Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Prahova pentru a intra în posesia unui bilet la una dintre staţiunile de tratament din ţară.

Deşi începând de anul trecut criteriile de acordare a biletelor au fost modificate, tocmai pentru a nu mai fi nevoiţi bătrânii să stea ore în şir în faţa ghişeelor, măsura nu a fost suficientă. Funcţionarii publici nu au făcut faţă numărului extrem de mare de persoane care au venit să depună documentele, aşa că mulţi solicitanţi s-au enervat, când nici după trei ore de stat la coadă nu au apucat să ajungă în faţă.
„Sunt de două ore aici doar ca să depun nişte documente pentru solicitarea unui bilet de tratament şi cred că mai stau încă pe atât. Nu mi se pare normal să fie doar un singur funcţionar public care să se ocupe de atâţia oameni”, a declarat un pensionar. “În primul rând este foarte cald. Aer condiţionat este doar în birourile lor. Ca să nu mai vorbim că nu există nici măcar o toaletă. Zici că suntem animale”, a spus o altă pensionară.
Mai puţine bilete
În primele luni ale anului, CJP Prahova a acordat 2.557 de bilete de tratament, cu 404 mai puţine faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. “Luna trecută Casa Judeţeană a vândut 1.200 de bilete de tratament, cele mai solicitate staţiuni fiind cele specifice afecţiunilor reumatice şi cardiovasculare, adică Pucioasa, Saturn, Olăneşti şi Amara”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJP Prahova, Graţiela Chiţu.
Până în prezent, la această instituţie s-au înregistrat aproape 7.600 de
cereri de acordare a biletelor de tratament, mulţi dintre pensionari depunând două sau chiar trei cereri pentru bilete. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co