Actualitate

Supraveghere la adăpostul de la Bucov

cainiAdăpostul de câini comunitari de la Bucov este singurul aşezământ de acest fel din ţară dotat cu camere de luat vederi.

Administraţia aşezământului a decis montarea a opt camere amplasate în zona padocurilor, dar şi în cabinetele veterinare, după ce s-a confruntat cu zeci de acuze venite din partea iubitorilor de animale. Investiţia a fost făcută din bugetul local al Ploieştiului şi a costat 12.000 de lei. Conducerea adăpostului spune că nu a avut încotro şi chiar dacă ne aflăm în plină criză economică, investiţia a trebuit făcută. „Am luat decizia să montăm aceste camere după ce, de foarte multe ori, iubitorii de animale au făcut scandal la adăpost. Am găsit şi poarta deschisă la câini, intrau după bunul plac, dacă erau văzuţi făceau scandal… În plus, de acum, activitatea noastră este transparentă şi chiar iubitorii pot vedea cum sunt trataţi câinii. Ciudat este că, de când cu camerele, aceştia nu au mai venit să hrănească animalele”, a declarat directorul Parcului Memorial “Constantin Stere”, Cătălin Vlad.
În ceea ce-i priveşte pe angajaţii adăpostului, aceştia spun că nu se simt urmăriţi de camere şi că-şi fac treaba ca şi înainte. „Înainte să bage camerele, era aici ca la nuntă. Toată lumea venea după bunul plac, iar dacă le spuneai că nu pot intra aşa cum vor, începea iureşul”, a povestit îngrijitorul Viorel Ioniţă.

E bine, e foarte bine…
Cât despre iubitorii de animale, aceştia sunt foarte încântaţi că pot vedea cum sunt crescuţi câinii de către stat. Recunosc, însă, că nu au putut ajuta la achiziţionarea de camere, pentru că statutul organizaţiilor lor nu permit investirea decât în mâncare şi medicamente pentru patrupede. „Soluţia găsită este foarte bună. Pe noi, ca iubitori de animale, ne interesează ca acestea să fie hrănite, să fie bine tratate. Aşa putem să vedem când dorim ce se întâmplă în adăpost”, spune preşedintele Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Ploieşti-München, Teodor Androne. Conducerea adăpostului a achiziţionat direct întreaga aparatură de supraveghere, pentru a evita costurile suplimentare pe care le-ar fi implicat discuţiile cu o firmă. Imaginile intră direct pe internet şi sunt stocate 30 de zile, iar camerele sunt dotate cu infraroşu. Cât de curând, vor mai fi montate încă două camere, pentru ca tot adăpostul să fie atent monitorizat.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co