Actualitate

Încă un protest la fabrica de mezeluri

inca-un-protest-1Salariaţii daţi în şomaj tehnic au ajuns pe culmile disperării, săptămâna trecută, când au văzut cum o parte din utilajele de producţie erau scoase din halele industriale şi încărcate în camioane.

Angajaţii fabricii de mezeluri din Buşteni au ajuns în pragul disperării. Oamenii sunt din decembrie în şomaj tehnic şi, tot de atunci spun că nu şi-au mai primit banii. Tot ei susţin că ar fi trebuit să revină la muncă începând de la mijlocul săptămânii trecute, însă au primit o veste cumplită. Utilajele au fost scoase din fabrică, încărcate în camioane şi mutate. Disperaţi, muncitorii au ieşit din nou în stradă, aşa cum au făcut în urmă cu aproximativ o lună, în speranţa că patronii vor discuta cu ei şi vor lămuri situaţia. „Până acum nu mi-am primit salariul. Abia ne mai putem duce traiul zilnic, pentru că de patru luni tot aşteptăm.  Am vrut de nenumărate ori să discutăm cu ei, însă în zadar. Dacă îi sunăm, nu ne răspund sau îşi închid telefoanele. Este bătaie de joc. Noi aşteptăm şi sperăm că ne vor transmite şi punctul lor de vedere. Au început să scoată utilajele, maşinile de vidat, marfa depozitată, practic ne ignoră, iar noi nu ştim ce să mai credem”, a povestit Mariana Boroşoiu, una dintre angajatele îngrijorate de soarta locului său de muncă.

Fiecare cu problemele lui
Oamenii au spus că au rate la bănci, utilităţi de plătit şi copii de crescut. Au acumulat datorii peste datorii şi nu vor decât să-şi primească drepturile cuvenite. Nu au de gând să renunţe la proteste prea curând. Vor să primească nişte explicaţii clare de la patroni şi se tem că au muncit atâta timp în fabrică degeaba, că vor rămâne cu buza umflată. „Ne deranjează foarte mult ce se întâmplă, deoarece nu se ţin de cuvânt. Nu se poate aşa ceva. Vrem să ne dea un răspuns pentru că se încheie şomajul tehnic şi nu ştim la ce să ne aşteptăm pe viitor”, a precizat Cristina Dascălu. Reporterii televiziunii Valea Prahovei au încercat să afle şi punctul de vedere al conducerii fabricii, însă ne-am lovit de porţi închise. Patronii ne-au comunicat că nu vor să dea presei nicio explicaţie.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co