Cultura

Supăraţi pe Ministerul Culturii

Asociaţia Aşezămintelor Culturale a organizat, miercurea trecută, la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, o întâlnire a directorilor Caselor de Cultură din judeţul Prahova.
S-a discutat pe marginea posibilităţilor de promovare a acţiunilor culturale, acordurilor de parteneriat între instituţii, precum și modalitățile de obţinere a unor finanţări.
Cei care lucrează în domeniu s-au convins că doar împreună pot reuși, având în vedere că nu se pot aştepta, cel puţin în perioada următoare, ca Ministerul Culturii să facă ceva pentru… cultură. „Ca să poţi să lupţi împotriva Ministerului Culturii, ar trebui ca Ministerul Culturii să fie un adversar cu… coerenţă, cu o consistenţă. Ori, constatările mele, din ultimii ani, sunt că acolo sunt nişte oameni care primesc o… sinecură. Ei nu produc nimic. Decât, din când în când, câte un act normativ inaplicabil. De exemplu, în ultimii doi ani, au fost emise de către Minister şi Guvern acte normative în domeniul culturii, care nu se aplică pentru că sunt incoerente, pentru că nu au nici o legătură cu realitatea”, a declarat directorul Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina, Florin Dochia.
Prima colaborare extinsă va consta în “Caravana Poeziei Nichita Stănescu”, acțiune ce va avea loc în ultima săptămână a lunii martie. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co