Politica

Suntem alături de PD-L, dar să nu mai plouă

alexandru-nicolaeUneori diferenţa dintre două doctrine de partid este separată doar de… un acoperiş. Se întâmplă la Câmpina, unde ţărăniştii, care l-au susţinut pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale, sunt supăraţi pe actuala conducere a Primăriei, fiindcă le plouă-n sediu.

În campania prezidenţială, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) a fost alături de preşedintele Traian Băsescu, în urma încheierii unui protocol în noiembrie anul trecut. Preşedintele interimar al filialei acestui partid din Câmpina, Alexandru Nicolae, declară: „Noi l-am susţinut pe domnul Traian Băsescu. Aţi văzut, coaliţia asta monstruoasă, că a fost toată lumea împotriva unui singur om! Noi am fost singurul partid care a fost alături de PD-L!” Alexandru Nicolae a ţinut să sublinieze faptul că, în urma încheierii respectivei înţelegeri, PNŢCD nu a primit nimic în schimb, dar nici nu s-a cerut vreun favor politic.
Susţinerea lui Traian Băsescu în campania prezidenţială, aşa cum afirmă liderul organizaţiei câmpinene, s-a bazat pe doctrina moral-creştină care stă la baza PNŢCD, considerându-se că cel mai apropiat de aceasta este PD-L şi nu PNL, cum ar putea crede mulţi. Alexandru Nicolae acuză PNL de o apropiere prea mare către stânga, colaborând mai mult cu PSD în vechea guvernare: „Pentru mine, PNL este o mare dezamăgire. Pe mine, Crin Antonescu, conducerea actuală, m-a dezamăgit complet! Premierul Emil Boc nu m-a dezamăgit. Este chiar un om sincer şi cu bune intenţii. Chiar îmi place!”

Doctrină, doctrină,
dar să nu ne plouă…
Dar, în mod paradoxal, liderului câmpinean al PNŢCD nu-i place nici atitudinea Primăriei faţă de problemele cu care se confruntă în privinţa sediului închiriat, în ciuda apartenenţei acesteia la PD-L, prin primarul Horia Tiseanu. Acesta este proaspăt zugrăvit şi amenajat cât se poate de modern, dar majoritatea lucrărilor, inclusiv aparate electrice şi mobilier, au fost distruse de apa care a curs prin acoperişul clădirii reparată de către o firmă angajată de Primăria Câmpina. „Clădirea este a Primăriei, noi fiind chiriaşi. De la an la an, ni se tot măreşte chiria, plătind acum până în 500 de lei, plus impozit. Sunt mirat de cum se poate ca Primăria să fie proprietarul clădirii, iar noi plătim impozit pe clădire şi pe teren. M-am adresat Primăriei, dar acolo e o lentoare generală. Am vrut să aflu care este firma care a reparat acoperişul şi mi s-a spus că nu se ştie!? Nici în ziua de azi nu a venit vreun reprezentant al Primăriei să vadă ce s-a întâmplat în sediul nostru”, a declarat Alexandru Nicolae.
Dată fiind această situaţie, se pare că singurul lucru mult mai palpabil care leagă cel puţin filiala PNŢCD Câmpina de pedeliştii cărora le-a sărit în ajutor la alegerile prezidenţiale rămâne acoperişul de deasupra capului, mult mai aproape decât doctrina de partid.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co