Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Studiul de trafic a ajuns la final

studiu-traficPe parcursul a patru săptămâni, în municipiul Câmpina s-au desfăşurat o serie de recensăminte de trafic, acestea făcând parte dintr-un proiect al Primăriei de refacere a arhitecturii municipiului. În prima parte, 10 persoane delegate de Primărie au stat în diferite locuri şi au monitorizat traficul. În săptămâna a treia, agenţii de circulaţie, cei de la Ordine Publică, agenţii comunitari împreună cu angajaţii Primăriei au stat de vorbă cu conducători auto, cărora le-au cerut informaţii referitoare la traficul rutier din Câmpina, de unde vin, încotro merg, pentru a putea face o analiză de bază, care va contribui la rezultatul final. În ultima săptămână, un număr de locuitori ai municipiului au completat chestionare pentru gospodării.
Care sunt concluziile după finalizarea primei etape a studiului? Aura Croitoru, referent de specialitate la Serviciul Urbanism: „Concluziile sunt foarte bune, în sensul că totul s-a dus la îndeplinire în patru săptămâni, anchetele în gospodării
s-au terminat astăzi, am primit de la colegi toate anchetele care s-au făcut în 500 de gospodării. Noi suntem mulţumiţi, a fost o activitate neaşteptată pentru Primărie, în sensul că a fost foarte interesantă şi ne bucurăm că s-a finalizat prima parte a acestui studiu de trafic.”
Deşi au existat mici neînţelegeri la început, acestea au fost rezolvate, studiul de trafic desfăşurându-se în condiţii normale. Cei implicaţi se declară mulţumiţi şi satisfăcuţi de felul în care acesta a decurs, mai ales că, pe o perioadă atât e scurtă, au putut să strângă foarte multe informaţii. În acelaşi timp, mulţumesc celor care i-au ajutat şi au făcut echipă. „Sunt foarte bucuroasă, studiul l-a început colega mea, care e în concediu, eu l-am terminat. Am avut o colaborare extraordinară cu poliţia comunitară, cu poliţia  oraşului, lucru pentru care nu putem decât să le mulţumim, au fost foarte prompţi, foarte la obiect şi cu multă, multă eficienţă. Colegii care au participat la acest studiu de trafic au fost deosebiţi, au participat cu tot ce era nevoie. A fost un pic de efort, dar eu zic că a meritat şi, în final, cred că vom aveam un studiu de trafic extraordinar.”
După finalizarea studiului, datele vor fi preluate de firma angajată de Primărie şi, în funcţie de acestea, se va şti care sunt străzile aglomerate, dacă se va putea devia traficul, precum şi alte aspecte care vor conduce la fluidizarea acestuia.
„Urmează ca, în timp de o lună după ce se încheie culegerea bazei de date, în prima fază vor preda o soluţie pentru zona centrală a municipiului, urmând să se finalizeze studiul de trafic la nivel de întreg oraş într-un termen stabilit ulterior.”
Studiul de trafic reprezintă unul din elementele cheie ale studiului de fezabilitate, de rezultatele sale depinzând atât dimensionarea capacităţii de circulaţie cât şi dimensionarea sistemului rutier.Andreea ŞTEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co