Imobiliare Valea Prahovei
Sport

Strămăturaru şi-a făcut datoria

emotii-in-familia-stramaturaruEmoţii mari în familia Strămăturaru. După ce mezina a fost nevoită să abandoneze competiţia ca urmare a unui accident survenit la antrenamente, Raluca, sora cea mare, s-a clasat pe locul 21 la proba de sanie.

Părinţii sportivei Violeta Strămăturaru din Buşteni au trecut prin clipe groaznice, după ce au aflat că fata lor s-a accidentat la antrenamente, la Jocurile Olimpice din Vancouver. Au primit vestea chiar de la Raluca, sora Violetei, calificată şi ea în competiţia olimpică. Familia nu poate uita momentul în care telefonul a sunat şi au fost anunţaţi că Violeta s-a răsturnat la o viteză de 140 kilometri pe oră. Emoţiile au fost mari, însă au trecut când sportiva şi-a revenit. „Fata cea mare, Raluca, ne-a sunat imediat după accident şi ne-a spus că starea Violetei nu este gravă. Cred că a avut dureri foarte mari, deoarece s-a lovit în zona coastelor. Cred că presa a exagerat atunci când a scris ca fata mea a fost aproape de o tragedie. Vă daţi seama prin ce trece un părinte atunci când vede o astfel de ştire. Cred că, dacă aflam prima dată de la televizor, făceam atac de cord”, a precizat Aurelia Strămăturau, mama sportivelor. Din păcate, Violeta nu a mai putut continua cursa pe gheaţă.

Sora şi-a făcut datoria
În schimb, Raluca a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a obţine un timp cât mai bun. Proba de sanie a fost urmărită de toţi prietenii şi susţinătorii Ralucăi. Oraşul Buşteni i-a ţinut pumnii, iar fata a reuşit să obţină un timp bun, având în vedere condiţiile în care se desfăşoară antrenamentele. Anul acesta, fondurile au fost insuficiente, iar lotul României s-a antrenat mai puţin decât ar fi trebuit.
În pofida problemelor, sportiva a avut o evoluţie ascendentă şi a ocupat locul 21 la Jocurile Olimpice. „Fetele sunt foarte ambiţioase şi luptătoare. Îmi pare rău că Violeta nu a mai putut concura, însă, cu siguranţă, se va mai califica la Jocuri Olimpice şi va face o impresie bună”, a spus Viorel Strămăturau.
În curând, surorile Strămăturaru vor primi dotări chiar de la primarul din Buşteni. În cadrul unei acţiuni caritabile, au fost strânşi peste 8.000 de euro, bani cu care s-au achiziţionat două sănii noi.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co