Sport

Start în noua ediţie 2011-2012 a Ligii A Prahova

►după prima etapă, nou-promovatele Petrolistul Boldeşti şi Progresul Drăgăneşti au realizat scorurile etapei (8-0 cu Dero Ploieşti, respectiv 7-0 cu Unirea Urlaţi), boldeştenii urcându-se pe fotoliul destinat liderului.
►evoluând pe teren propriu, una dintre pretendentele la câştigarea campionatului, CS Vispeşti Blejoi s-a chinuit să scoată măcar un punct în confruntarea cu CS Băneşti Urleta, după ce a fost condusă cu 2-0!
►singura victorie în deplasare a fost realizată de Unirea Câmpina la Sinaia contra echipei locale, Carpaţi Mefin, cealaltă grupare din al doilea municipiu al judeţului, CSM,  reuşind un galop de sănătate (7-2) în disputa cu Tinereţea Izvoarele.
►Astra III Ploieşti, noua echipă „satelit’’ a prim-divizionarei ploieştene, care a preluat locul Tricolorului Breaza, şi „satelitul” Petrolului au debutat cu eşecuri, prima pierzând la Măneciu, iar a doua fiind învinsă la Păuleşti, cu acelaşi scor (2-1).

Finalul săptămânii trecute a fost marcat de startul noii ediţii 2011-2012 a primei ligi a fotbalului prahovean când au fost programate jocurile primei etape.
Faţă de vechea stagiune, actuala ediţie a adus numeroase noutăţi mai ales în ceea ce priveşte componenţa seriei de elită a fotbalului judeţean, unele echipe desfiinţându-se sau retrăgându-se, altele înfiinţându-se sau cumpărând locurile rămase vacante.
Dar să parcurgem rezultatele înregistrate în prima etapă:
-Caraimanul Euro-Africa Buşteni –               Chimia II Vadu Săpat 3-0
-Petrolistul Boldeşti – Dero Ploieşti 8-0
-Progresul Drăgăneşti – Unirea Urlaţi 7-0
-Carpaţi Mefin Sinaia – Unirea Câmpina 0-3
-CS Vispeşti Blejoi – CS Băneşti 2-2
-AFC Brebu – CS Ceptura 1-1
-CSM Câmpina – Tinereţea Izvoarele 7-2
-CS Păuleşti – Petrolul II Ploieşti 2-1
-Avântul Măneciu – Astra III Ploieşti  2-1
După cum se poate observa, debutul actualei ediţii a fost de bun augur pentru nou promovatele Petrolistul Boldeşti şi Progresul Drăgăneşti care au depăşit la scoruri astronomice adversarele întâlnite (Dero Ploieşti respectiv Unirea Urlaţi), boldeştenii urcându-se pe fotoliul destinat liderului.
Podiumul este completat de CSM Câmpina care a surclasat cu scorul de 7-2 pe Tinereţea Izvoarele, locurile 4-5 fiind ocupate de Unirea Câmpina şi Caraimanul Euro-Africa Buşteni care au câştigat cu acelaşi scor (3-0), prima, la Sinaia, contra echipei locale, Carpaţi Mefin Sinaia, a doua pe teren propriu contra grupării din Vadu Săpat.
Surprinde rezultatul de egalitate (2-2) smuls în extremis de formaţia nou-venită pe prima scenă, CS Vispeşti Blejoi, cu pretenţii enorme la câştigarea ligii, în dauna celor de la CS Băneşti Urleta după ce aceştia au condus cu 2-0 şi au avut şansa de 3-0 dar “foarfeca” lui Ene a trecut pe lângă poartă.
Astra III Ploieşti, noua echipă „satelit’’ a prim-divizionarei ploieştene, care a preluat locul Tricolorului Breaza şi ”satelitul” Petrolului au debutat cu eşecuri, prima pierzând la Măneciu, iar a doua fiind învinsă la Pauleşti, cu acelaşi scor (2-1).
Deşi a utilizat jucători de la divizionara secundă Astra II Giurgiu, cu Gavrilas-portar, M. Stan, Lukacs, Hoprich, Burlacu sau Moroiţă – în teren, Astra III a părăsit terenul din Măneciu învinsă, în timp ce „satelitul” Petrolului a început cu un eşec, 2-1 la Păuleşti, Campar, Cataramă, Petean sau Crossman nu au ieşit cu nimic în evidenţă.
Clasamentul arată astfel:
1. Petrolistul Boldeşti    3p.(8-0)
2. Progresul Drăgăneşti    3p.(7-0)
3. CSM Câmpina    3p.(7-2)
4-5. Unirea Câmpina    3p.(3-0)
Caraimanul Buşteni    3p.(3-0)
6-7. CS Păuleşti    3p.(2-1)
Avântul Măneciu    3p.(2-1)
8-9. CS Vispeşti Blejoi    1p.(2-2)
CS Băneşti Urleta    1p.(2-2)
10-11. AFC Brebu    1p.(1-1)
CS Ceptura        1p.(1-1)
12-13. Petrolul II Pl.    0p.(1-2)
Astra III Ploieşti    0p.(1-2)
14-15. Chimia II
Vadu Săpat    0p.(0-3)
Carpaţi Mefin Sinaia    0p.(0-3)
16. Tinereţea Izvoarele    0p.(2-7)
17. Unirea Urlaţi    0p.(0-7)
18. Dero Ploieşti    0p.(0-8)

Etapa a II-a (19-21 aug.)
Petrolul II Ploieşti – Avântul Măneciu
Unirea Câmpina – Petrolistul Boldeşti
CS Băneşti – Progresul Drăgăneşti
Chimia II Vadu Săpat – CSM Câmpina
Dero Ploieşti – Caraimanul E.A.Buşteni
Tinereţea Izvoarele – CS Blejoi
Unirea Urlaţi – AFC Brebu
CS Ceptura – CS Păuleşti
Astra III Ploieşti  – Carpaţi Mefin Sinaia

Cristian SBARNEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co