Cultura

Spectacole şi recitaluri în Buşteni

Sfârşitul de săptămână a fost unul incendiar la Centrul Aurel Stroe din Buşteni. Sute de turişti şi localnici au trecut pragul sălii de spectacole, la cele două evenimente organizate de instituţia de cultură.

Două ansambluri renumite au urcat pe scenă joi seară, iar dacă în prima parte a serii publicul a urmărit dansuri folclorice, în a doua, oaspeţii din Franţa au susţinut un recital coral de excepţie. „Spectacolul a fost foarte frumos şi interesant. Ansamblul Periniţa din Ploieşti ne-a arătat dansuri din zonă, dar şi din repertoriul naţional. Tinerii au fost plini de entuziastm, am avut o costumaţie extraordinară. Ei au venit la noi dintr-un turneu de succes susţinut în Roma, iar acum se pregătesc  să plece într-un alt turneu, în Chişinău. Tot în aceeaşi seară, în a doua parte a spectacolului, am avut un ansamblu coral din Castanet Tolosan, o localitate înfrăţită cu o localitate din judeţul Prahova, Cocorăştii Misilii. Acest ansamblu a avut mare succes în turneele efectuate în Spania, Italia şi multe ţări din Europa, iar repertoriul este extraordinar. Programul lor a fost foarte bine alcătuit, iar la final publicul a aplaudat mai bine de 15 minute”, a precizat directorul Centrului Cultural Aurel Stroe, Constantin Spurcaciu.
Şi sâmbătă seară, publicul a fost numeros  la  recitalul de vioară şi pian, din cadrul stagiunii muzicale George Enescu, susţinut de Ladislau Csendes şi Dolores Chelaru.  Seria recitalurilor din staţiunea Buşteni va continua până la finalul anului, iar iubitorii muzicii clasice sunt aşteptaţi în fiecare weekend să participe la spectacolele susţinute de talentaţi artişti români şi străini. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co