Cultura

Spectacole muzicale la Buşteni

La Buşteni, week-end-ul a fost unul plin. Vineri, la Castelul Cantacuzino, a avut loc un spectacol extraordinar în cadrul Festivalului George Enescu.

În faţa unui public numeros, bun cunoscător al muzicii clasice, a evoluat ansamblul Musica Nova. Machado, Mozart şi cântece româneşti pentru violă, pian şi contrabas, au răsunat în holul principal al castelului Cantacuzino. Pe scenă a urcat şi mezzo-soprana Margareta Mamsimova, prim-solistă a Teatrului Balşoi din Moscova.
Sâmbătă, iubitorii muzicii clasice au putut urmări un recital cu lucrări din Mozart, Chopin şi Granados, susţinut de pianista Andreea Dumitrescu, aplaudat la scenă deschisă de o sală plină. Artista s-a născut la Reşiţa în 1977 şi a avut numeroase apariţii scenice ca solist instrumentist în România, Ungaria, Italia, Germania şi Danemarca.
Duminică, a urcat pe scenă Corala Ioan Cristu Danielescu, a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti. Sub bagheta maestrului Valentin Gruescu şi avându-l la pian pe Mihai Măniceanu, publicul a putut urmări avanpremiera spectacolului pe care Corala îl va susţine la Sala Radio, în cadrul Festivalului George Enescu. Claudia BARLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co