Turism

SnowPark amenajat la Cota 2000 din Sinaia

Împătimiţii sporturilor de iarnă au un motiv în plus să aleagă staţiunea Sinaia ca destinaţie de vacanţă.
Pe pârtiile de altitudine a fost amenajat un SnowPark modern, unde intrarea este liberă.

Amatorii de sporturi extreme își pot da întâlnire la Cota 2000 din Sinaia şi pot oferi un adevărat spectacol pe ţevile „rails”, box-uri şi rampe.
Locaţia este dedicată celor care iubesc freesstyle-ul, atât la snowboard, cât şi la freescki şi a fost amenajată de mai mulţi tineri din staţiune cu ajutorul administraţiei locale. „Nu pot decât să mă bucur că de la un sezon la altul, domeniul schiabil din Sinaia este din ce în ce mai căutat de tinerii care vor să amenajeze snowpark-uri şi să practice sporturi de iarnă”, a precizat primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.
Municipalitatea a pregătit evenimentul inaugurării prin organizarea în snowpark a trei întreceri pentru schiorii şi snowboarderii curajoşi.
Este vorba despre un concurs pe elemente separate, unul pe linii formate din mai multe elemente şi unul pe nocturnă. Totodată, la baza pârtiei Valea Soarelui a fost montată o trambulină şi o saltea gonflabilă pentru antrenamentul practicanţilor de snowboard şi schi.

Planuri de viitor
Luna viitoare, aici se va defăşura un concurs de sărituri, aşa că toţi turiştii curajoşi pot sări pe saltea.
Dacă la Cota 2000 se pot practica sporturi extreme, ceva mai jos, la baza telegondolei, începătorii se înghesuie să deprindă tainele schiului pe pârtia inaugurată în urmă cu câteva săptămâni. Aici, stratul de omăt e menţinut cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială, iar la instalaţia de transport pe cablu care are o capacitate de 600 de persoane pe oră, se stă la coadă.
Toate investiţiile realizate în staţiunea Sinaia au reuşit să revigoreze turismul şi să atragă turişti atât din ţară, cât şi din străinătate.
Autorităţile locale dau garanţii că pe viitor vor amenaja noi pârtii de schi lângă Valea Soarelui şi vor reuşi să înzăpezească artificial domeniul schiabil de altitudine.
Proiectul privind achiziţionarea mai multor tunuri de zăpadă în Valea Soarelui a fost deja depus la Ministerul Turismului, iar investiţia se va realiza, cel mai probabil, în sezonul de schi 2011 – 2012. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co