Actualitate

SM Câmpina a plătit lunar pentru avocaţi

spitalLucrurile au devenit neclare în ceea ce priveşte valoarea onorariului şi modalitatea de plată a avocaţilor care apără interesele Spitalului Municipal (SM) Câmpina în procesul cu societatea Romgermed.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local a Muncipiului Câmpina din luna ianuarie, avocaţii care reprezintă Spitalul Municipal în procesul cu firma bucureşteană, Dorin Georgescu şi Raluca Ifrim, au prezentat o situaţie a proceselor şi au declarat că nu percep şi nu vor percepe niciun onorariu pentru reprezentarea instituţiei.
Plata pentru toate procesele avea să fie făcută la final, printr-un onorariu de succes.
Cu toate acestea, în Şedinţa Consiliului Local, de săptămâna trecută, actualul manager interimar al SM Câmpina a declarat că firma de avocaţi a încasat lunar un onorariu de 10.000 lei. „Părea că spitalul este apărat gratuit, urmând ca toată lumea să câştige din banii obţinuţi la final. În realitate, contractul arată altfel, fiind încasaţi lunar bani începând din anul 2011, deci de peste un an şi jumătate”, a declarat managerul interimar al SM Câmpina, Călin Tiu.
În urma unei întâlniri cu acesta, firma de avocatură „Georgescu şi Asociaţii” şi-a manifestat interesul de a majora onorariul de  10.000 lei lunar la 15.000 lei lunar. “Doreau creşterea. Mie cifrele mi s-au părut suspect de mari, sincer să spun, şi i-am întrebat care este onorariul de succes prevăzut în contract şi mi-au spus că nu există”, explicat, în Consiliul Local, managerul interimar al SM Câmpina, Călin Tiu.

Se schimbă foaia
Vestea referitoare la onorariile încasate de către firma de avocaţi i-a luat prin surprindere pe membrii administraţiei locale, care nu ştiau nimic despre acest lucru. Aceştia au hotărât ca de acum înainte onorariile să fie plătite la dosar şi nu lunar. Probabil vom lucra tot cu aceeaşi firmă, pentru că ştie toate amănuntele din proces, dar în nici un caz nu voi accepta să continuăm contractul cu această sumă mare, ci cu varianta onorariului de succes. Onorariul de succes înseamnă că ai garanţia că firma îşi doreşte să termine acest proces, a explicat Călin Tiu.
Contactat telefonic, Raluca Ifrim, unul dintre avocaţii care a reprezentat Spitalul Municipal, a declarat că totul a fost o neînţelegere pe care o va discuta săptămânaa aceasta cu managerul interimar Călin Tiu.
Toţi banii care au fost daţi de către SM Câmpina către firma de avocaţi ca onorariu vor fi recuperaţi prin cheltuielile de judecată de la sfârşitul proceselor. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co