Actualitate

Sinaia, fără cabluri la vedere

Sinaia va fi, în curând, prima staţiune din România în care nu vor mai exista la vedere cabluri electrice, de telefonie sau pentru internet.

Odată cu demararea lucrărilor care vor transforma, practic, centrul staţiunii, toate reţelele de pe stâlpii de beton vor fi mutate în infrastructura străzilor, iar stâlpii vechi vor fi înlocuiţi cu unii ornamentali. Lucrările din cadrul celui mai important proiect care s-a derulat în Sinaia nu se opresc, însă, aici.
“Este cel mai mare proiect care se realizează în Sinaia, cel puţin de la Revoluţie încoace, se reface aproape complet tot centrul oraşului pe o distanţă de patru kilometri, de la biserica Sf. Ilie, până la ieşire, la intersecţia cu varianta spre Buşteni. Este un proiect extreme de complex, acum lucrăm la refacerea drumului, la partea carosabilă. Este un proiect care, cred eu, îmbunătăţeşte fundamental centrul oraşului nostru”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Sistematizarea… cablurilor
Specialiştii spun că operaţiunea de îngropare a cablurilor inestetice nu va fi deloc una uşoară. “Cea mai complexă parte va fi dezafectarea cablurilor electrice, cele de telefonie… Sinaia este un oraş turistic, este aglomerat şi cred că asta va fi partea cea mai complexă.
Se vor face două canivouri pe trotuare şi toate cablurile vor trece prin aceste canivouri şi atunci se va face o sistematizare şi în acest domeniu al cablurilor”, a explicat Cerasela Andrei, consultant Primăria Sinaia.
Lucrările de amploare care se vor desfăşura timp de 26 de luni, conform contractului, nu trebuie să îi sperie, însă, pe localnici sau pe turiştii care vin la munte.
“Am încercat, încă din primele zile de la discuţia cu constructorul, să nu închidem complet centrul oraşului, ci pe tronsoane, să deviem circulaţia pe străzile laterale, pentru ca centrul oraşului Sinaia să nu fie blocat. Deci cei care vor să vină la munte nu trebuie să fie deloc descurajaţi de aceste lucrări, care se vor face în paralel, pe tronsoane”, a spus primarul Vlad Oprea.

Multe noutăţi
Reprezentanţii Primăriei Sinaia mai spun că odată cu realizarea proiectului de reabilitare a infrastructurii publice urbane se va schimba complet imaginea oraşului Sinaia.
Astfel, se vor reabilita sistemul rutier şi trotuarele din zona centrală a oraşului pe bulevardele Republicii, Carol I şi Ferdinand, dar şi străzile laterale care intersectează aceste bulevarde.
De asemenea, se vor amenaja trei sensuri giratorii noi şi se vor monta indicatoare rutiere pentru a creşte siguranţa circulaţiei, se vor reabilita şi amenaja noi spaţii verzi, piaţete şi esplanade, se vor face noi locuri de parcare şi toalete publice.
Proiectul, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, are în vedere îmbunătăţirea seviciilor publice prin reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă-canalizare şi prin modernizarea sistemului de iluminat public rutier şi pietonal pe întreaga zonă centrală a oraşului.
Totodată, se va construi şi se va monta un nou mobilier urban, fiind schimbate coşurile de gunoi, băncile sau staţiile de autobuz şi se vor planta arbuşti ornamentali. Adrian BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co