Invatamant

Simularea examenului de Bacalaureat

simulare-bac-1Liceenii din Buşteni au făcut mai multe repetiţii, ca să facă treabă bună la simulare.

Liceenii din clasele a doisprezecea îşi demonstrează, astăzi, competenţele digitale, în cadrul simulării unei probe de Bacalaureat. Adolescenţii trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze calculatorul, internetul şi softurile pentru redactare. La Grupul Şcolar „Ion Kalinderu” din Buşteni, viitorii absolvenţi au fost pregătiţi încă de acum câteva luni pentru această probă. Profesorii de informatică au avut grijă ca la nivelul fiecărei clase să instituie simulări la testare, iar materia a fost recapitulată.
„Atât pentru probele scrise, cât şi pentru cele de competenţe, toate  informaţiile necesare au fost aduse la cunoştinţă elevilor prin profesori, dar şi la biblioteca şcolii, acolo unde subiectele au fost la dispoziţia elevilor. M-am gândit la tinerii care acasă poate nu au calculator sau internet.”, a precizat directorul instituţiei, Mirela Dobrea.
Bacalaureatul va începe la jumătatea lunii februarie, când elevii vor susţine proba orală la limba română. Între 19 şi 29 aprilie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar proba la limba modernă între 31 mai şi 4 iunie. În ultima etapă a Bacalaureatului se susţin probele scrise,  iar pe 2 iunie liceeni vor afla rezultatele finale. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co